Conectează-te cu noi

....

Social-Cultură

Crucile bisericii din Măgoaja, sfințite de ÎPS Andrei – FOTO

Publicat acum

pe

....

Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a sfințit crucile care vor fi așezate pe cupolele lăcașului de cult din Parohia Măgoaja.

....

ÎPS Andrei a fost înconjurat de un sobor de preoți din care au făcut parte pr. Cristian Baciu, consilier în cadrul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, arhid. Claudiu Grama, pr. prof. dr. Teofil Tia, protopopul Ioan Buftea, precum și preoții din Cercul Pastoral Chiuiești.

La acest moment important pentru credincioșii din Parohia Măgoaja, când au fost finalizate lucrările la acoperișul bisericii, după oficierea slujbei de sfinţire, ÎPS Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învăţătură în care a evidenţiat importanţa Sfintei Crucii pentru toţi creştinii: „Pentru noi, Crucea are o importanţă absolută. Prin Cruce, Domnul Nosru Iisus Hristos ne-a răscumpărat din păcat şi din moarte. Prin Cruce vine mântuire la toată lumea, prin Cruce vine bucurie la toată lumea, şi atunci cum să nu ne fie dragă Sfânta Cruce?”.

La final, parohul Gavril Ioan Gretinuc a mulțumit Părintelui Mitropolit Andrei pentru prezența sa în Parohia Măgoaja, după ce anul trecut în data de 30 ianuarie 2016 a săvârșit Sfânta Liturghie, apoi a mulțumit preoților prezenți și în mod deosebit credincioșilor pentru faptul că s-au implicat în toate lucrările efectuate la Sfânta Biserică.

Satul Măgoaja a fost menționat prima dată în anul 1588. Satul avea biserică de lemn cel puţin din prima jumătate a secolului XVII construită pe dealul Bisericii, lângă cimitirul actual, unde a dăinuit până în anii 1900 când a fost dăruită credincioşilor din Poiana Porcului, Fântânele. Biserica actuală de zid a fost ridicată între anii 1790-1821 fiind executată doar nava, turnul a fost adăugat în 1869 sub îndrumarea preotului Simion Cupşa. Prima târnosire a Bisericii a fost în 10 august 1822 de către episcopul Vasile Moga.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER