Conectează-te cu noi

Eveniment

Cum este echipat personalul din CPU Dej | Medicul Alina Ștreang a vorbit despre hainele civile și echipamentul de protecție

Publicat acum

pe

Medicul primar Alina Ștreang, din cadrul Camerei de Primiri Urgențe (CPU) a Spitalului Municipal, a explicat cum se echipează personalul medical în fiecare zi, înainte de a intra în tură.

”Eu personal mă simt bine și fizic și psihic, la fel și colegele. CPU are un număr mult mai mare de persoane care lucrează acolo, suntem peste 40 de persoane. Două colege sunt într-adevăr pozitive. Trebuie să vă imaginați că folosim echipamentul de protecție individual într-un anumit fel. Se lucrează în condiții de stres, s-au putut întâmpla și greșeli. Nu știm foarte sigur de unde au luat boala colegele respective, poate a fost vorba despre transmitere intracomunitară, nu neapărat din spital. Toți ceilalți colegi – asistente, infirmiere, brancardieri – sunt bine”, a declarat, în cadrul emisiunii ”Cu cărțile pe față”, medicul primar Alina Ștreang din cadrul Camerei de Primiri Urgențe (CPU) a Spitalul Municipal Dej.

”Hainele civile au circuitul lor, se introduc îl dulapurile lor (…) avem un compartiment pentru îmbrăcămintea civilă și un compartiment pentru îmbrăcămintea de spital. La intrare, după triere, ne spălăm pe mâini, dăm jos masca, dăm jos echipamentul civil, ne luăm uniforma clasică pe care o cunoaște toată lumea, apoi peste aceasta trebuie să ne luăm un halat de unică utilizare, masca, vizieră, două-trei perechi de mănuși. Pe una dintre ele o tratăm ca și cum ar fi pielea noastră, a doua pereche de mănuși e cea de examinare, pe care o schimbăm la fiecare pacient. Acesta este echipamentul de bază pentru că atunci când consultăm pacienți în izolatorul COVID echipamentul se schimbă. Orice suspiciune de COVID este izolat în izolatorul COVID care ține de compartimentul Boli Infecțioase. Acolo, e izolată fiecare persoană și este singură în cameră. Există pacienți care vin cu simptomatologie mai complicată și până ce avem rezultatul de la recoltare sunt ținuți izolați respectivii pacienți”, a mai spus Ștreang.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER