Conectează-te cu noi

Naţional

Cum se poate determina nivelul de anticorpi după vaccinare

Publicat acum

pe

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare a declarat că persoanele vaccinate care vor să vadă cât de protejate sunt după vaccinare pot să facă un test de anticorpi, care arată nivelul de protecție la coronavirus.

Întrebat dacă se poate face un test de anticorpi pentru a determina nivelul de protecție de după vaccinare, Valeriu Gheorghiță a spus:

„Cu siguranță că da. Sunt deja foarte multe persoane și chiar colegii de-ai noștri din sistemul medical care își determină anticorpii anti-proteină spike. În momentul de față sunt teste disponibile, chiar comercial, și prin care orice persoană poate să își determine nivelul de anticorpi după vaccinare. Am avut colegi care și-au determinat nivelul de anticorpi înainte de vaccinare, evident că era negativ, era 0, și după vaccinare, chiar după prima doză, titrul anticorpilor era crescut. După a doua doză cu atât mai mult.

Deci da, sunt disponibile aceste teste. Nu aș spune că trebuie să devină o rutină dozarea titrului de anticorpi, dar în anumite situații, mai ales în cazul pacienților imunodeprimați, pacienți cu imunitate scăzută, cred că este util acest tip de determinare, tocmai pentru că putem observa care este nivelul protecției anticorpilor de după vaccinare.

Aș mai vrea să menționez încă un aspect – imunitatea prin vaccinare, la fel ca imunitatea după boală, nu constă doar în apariția anticorpilor ci și în răspunsul imun celular. Răspunsul imun celular pe care nu îl determinăm prin testele comerciale, prin testele obișnuite”, a declarat Gheorghiță la Digi24.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER