Conectează-te cu noi

Sport

Cum se simte dejeanul Paul Papp la Craiova și ce dublă reușită e ”de neuitat” | INTERVIU

Publicat acum

pe

Fundașul dejean Paul Papp a oferit un scurt interviu în care a mărturisit cum se simte la Craiova, a spus ce părere are despre noul antrenor Ouzounidis și a povestit de ce o dublă reușită de el, în 2014, e ”de neuitat”.

”E lucru foarte bun că primim goluri aşa greu, iar acesta este meritul întregii echipe, dar cu siguranţă şi al noului antrenor. Ne pregăteşte foarte bine şi este o preocupare a noastră, cel puţin a mea personal: orice ar fi, nu trebuie să primim gol. Se vede că are multă experienţă şi se pricepe foarte bine să discute cu fiecare jucător în parte. Se simte din tot ce spune şi ce face că a antrenat mulţi ani la un nivel înalt. Cred foarte mult în această echipă şi în acest grup, suntem foarte uniţi şi eu zic că depinde doar de noi să luăm campionatul. Nu e treaba mea să vorbesc despre celelalte echipe, însă sunt sigur că noi putem reuşi, dacă vom fi împreună”, a declarat Paul Papp pentru revista oficială a clubului din Bănie, în numărul dedicat partidei cu UTA.

La Craiova se simte ”cel mai fotbalist”

După o jumătate de an în Bănie, fundaşul de 31 de ani spune că în Oltenia se simte cu adevărat fotbalist, văzând zi de zi cum craiovenii se interesează şi suferă pentru echipa lor. Papp a amintit şi de originile sale olteneşti, un bunic al său fiind din Filiaşi, localitate aflată la 35 de kilometri de Craiova.

”Am jucat în toate colţurile ţării, dar sincer aici, la Craiova, mă simt cel mai fotbalist, cel mai bine. În primul rând, aici simt suporterii foarte aproape… Nu că aş fi jucat la echipe fără suporteri, din contră, dar aici chiar e cu totul altceva. Se vede cum suferă pentru echipa asta cu toţii, copii, bătrâni, femei, tot oraşul trăieşte pentru Universitatea. Cred că experienţele mele în străinătate au contat foarte mult în dezvoltarea mea ca fotbalist, am căpătat experienţă şi datorită acestor etape sunt omul de astăzi.

Îmi doream să revin acasă pentru copii şi sincer chiar vorbeam cu un prieten apropiat că cel mai mult mi‑ar plăcea să mă întorc în ţară la Craiova. Culmea, la trei zile după ce am vorbit cu acel prieten, am fost contactat de Universitatea şi practic mi s‑a îndeplinit un vis. Bunicul meu fiind şi oltean din Filiaşi, un mare suporter al Ştiinţei, mi‑am dorit mult timp să joc aici, oamenii care mă cunosc ştiu despre ce vorbesc”, a adăugat Papp.

Cei mai valoroși jucători

Dejeanul Paul Papp a vorbit şi despre câteva momente memorabile din cariera sa, menţionând că Totti şi Neymar au fost cei mai valoroşi adversari pe care i-a întâlnit.

”Totti şi Neymar aş zice că au fost cei mai valoroşi pe care i-am întâlnit. Îmi amintesc mai ales acea partidă cu Roma, ne‑au dominat foarte‑foarte tare tot meciul, dar am scăpat pe un contraatac la final şi‑am dat un gol la prima ocazie. Chiar îmi amintesc că glumeam cu colegii în vestiar, la duşuri, apoi, ziceam: „uite, mă, aşa suntem noi, goi, dezbrăcaţi, la ei în arenă, iar ei vin cu tigrii, cu leii, dar suntem gladiatori.

Verona este un oraş superb, de care m‑am ataşat mult. Mi‑au rămas mulţi prieteni acolo, inclusiv verişorul meu, de care sunt foarte apropiat. Am multe amintiri de la Verona, de la meciuri mai ales, una anume îmi vine în minte, un meci cu Napoli când am condus cu 2‑1 şi la scorul ăsta am avut eu o ocazie mare, dar am dat în bară. Până la urmă ne‑au bătut cu 4‑2, dar eu am rămas cu o impresie frumoasă pentru că după meci preşedintele lui Chievo a venit şi m‑a felicitat personal”, a spus Papp.

Dubla cu Irlanda de Nord, de neuitat

Unul dintre meciurile memorabile ale lui Paul Papp a fost România – Irlanda de Nord 2-0, în 2014, în preliminariile Euro 2016, în care Papp a reuşit o dublă.

”Nu o să uit niciodată acel 14 noiembrie, mai ales că pe 11 noiembrie fusese ziua mea şi mi‑am făcut acest cadou. A fost un sentiment extraordinar. În plus, în acele preliminarii, eu am jucat în 8 meciuri din cele 10 şi România a avut cea mai bună defensivă din Europa. Sincer nu îmi dau seama de ce nu am fost convocat la Euro, cred că aş fi meritat să fiu acolo sau cel puţin nişte explicaţii. E un mare regret al meu, aş fi fost fericit şi să stau măcar pe bancă sau în tribună, dar asta e, măcar rămâne amintirea acelor două goluri şi mergem mai departe”, a mai zis Papp.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER