Conectează-te cu noi

Naţional

Cum va fi VREMEA de Crăciun și în noaptea de Revelion

Publicat acum

pe

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo pentru sfârșitul acestei luni și începutul anului 2023, pe teritoriul României. Temperaturile vor fi apropiate de normalul acestei perioade în cea mai mare parte a intervalului, însă regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări. 

Săptămâna 19.12.2022 – 26.12.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile centrale, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în zonele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 26.12.2022 – 02.01.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la munte și local în sudest, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Săptămâna 02.01.2023 – 09.01.2023

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice.

Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 09.01.2023 – 16.01.2023

Mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. 

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2002-2021.

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER