Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Cursuri GRATUITE pentru instructorii auto din județul Cluj, oferite de Titi Aur

Publicat acum

pe

Au început cursurile gratuite de specializare a instructorilor auto, în cadrul campaniei Academiei Titi Aur: „ViAȚA e a ta”.

De la începutul anului și până la jumătatea lunii august, comparativ cu perioada similară a anului trecut, numărul accidentelor grave de circulație a scăzut cu aproape 6%, numărul persoanelor decedate în urma acestora diminuându-se cu 8,3%, iar cel al persoanelor rănite grav cu 5,25%.

Principalele trei cauze generatoare de accidente rutiere sunt: viteza (neadaptată la condițiile de drum/excesivă), neacordarea priorității de trecere pietonilor și neacordarea priorității de trecere vehiculelor.

Pentru recunoașterea și gestionarea eficientă a riscului rutier, cunoașterea modului de manifestare a autovehiculelor în situații limită și a manevrării lor corecte în aceste împrejurări, respectiv a adoptării unei atitudini defensive în trafic, Poliția Română, în parteneriat cu Academia Titi Aur, prin Asociația LIKE Bucharest și cu Autoritatea Rutieră Română — A.R.R., a lansat, pentru 2017, campania socială „ViAȚA e a ta”, care se derulează la nivel național, timp de 12 luni.

Ajunsă acum la cea de-a doua etapă, Campania își propune să contribuie la dezvoltarea pregătirii șoferilor și îmbunătățirea comportamentului rutier al acestora, cunoașterea cauzelor generatoare de accidente în România, precum și la promovarea cursurilor de conducere defensivă, ca metodă de prevenție, prin specializarea unui număr cât mai mare de instructori auto, care să transmită apoi aceste cunoștințe cursanților lor.

Astfel, până la finalul lunii septembrie, se va derula activitatea propriu-zisă de specializare a instructorilor auto în București și în centrele zonale Craiova, Timișoara, Cluj, Iași și Brașov.

Programul Caravanei Academiei Titi Aur:

  • București — 21, 24, 28 și 30 august, la sediul Academiei Titi Aur
  • Craiova — 2 septembrie, în parcarea fostului magazin PIC
  • Timișoara — 9 septembrie, în parcarea Jumbo
  • Cluj Napoca — 16 septembrie, în parcarea VIVO!
  • Iași — 23 și 25 septembrie, în parcarea Era Shopping Center
  • Brașov — 30 septembrie, în parcarea Coresi Mall

Instructorii auto din România nu vor să fie specializați… gratuit!

În momentul lansării campaniei sociale „ViAȚA e a ta”, Academia Titi Aur și-a propus ca împreună cu sponsorii susținători să specializeze 1000 de instructori auto din toată țara. În perioada de înscriere, au fost contactate școlile de conducători auto din baza de date a ARR, în vederea desemnării instructorilor auto care să participe în acest proiect ambițios. S-au înregistrat online 473 de instructori auto.

Pentru categoria de șoferi cu vârstă între 18 și 24 ani, la nivel internațional, se fac cele mai multe demersuri de conștientizare și se insistă pe o pregătire temeinică în cadrul școlilor de șoferi, deoarece pentru ei accidentele rutiere reprezintă cauza numărul 1 de deces. Îi felicit pe cei care au ales să participe la aceste cursuri, mai ales că mulți dintre ei fac și efortul de a se deplasa într-un alt oraș decât cel de reședință. Sperăm ca echipa Academiei Titi Aur să le ofere informații utile pe care să le transmită mai departe cursanților lor. Din 2018, cursul va fi disponibil și contra cost pentru instructorii auto care doresc să se perfecționeze. Poate dacă trebuie să plătească pentru a fi mai buni, vor conștientiza utilitatea unui astfel de curs”, a precizat Titi Aur, directorul Academiei cu același nume.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER