Conectează-te cu noi

Politic

Dacian Cioloș, desemnat pentru funcția de premier de către Klaus Iohannis

Publicat acum

pe

dacian ciolos

Fostul comisar european pentru Agricultură Dacian Cioloş a fost desemnat de către preşedintele Klaus Iohannis pentru funcţia de premier.

”După părerea mea, în această etapă, pentru a rezolva problema guvernării, este nevoie de un prim-ministru independent sau tehnocrat, o persoană curată, care să nu fi fost implicată în scandaluri, o persoană integră. Este nevoie să fie promovaţi miniştri performanţi, este nevoie de partide fără corupţi, este nevoie ca partidele să facă curăţenie în interior şi să nu promoveze persoane suspectate de corupţie. A fost o sitiuaţie interesantă pentru mine că partidele au înţeles imediat care este miza şi că este nevoie să găsim o soluţie împreună. Această soluţie o văd într-un guvern tehnocrat. Partidele au agreat ideea, cu foarte puţine excepţii şi am convenit că aceasta este calea corectă până la alegerile parlamentare din 2016”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

”Îmi voi concentra atenţia şi energia pentru a-mi forma echipa atât din punct de vedere al persoanelor, cât şi al conceptului de program de guvernare”, a spus și Dacian Cioloș.

În 2007, Dacian Cioloş a ocupat, pentru un an, funcţia de ministru al Agriculturii în guvernul Tăriceanu. Din iulie 2009, a preluat conducerea Comisiei prezidenţiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii în România.

În 2010 acesta a preluat postul de Comisar European pentru Agricultură. Din această funcție, Cioloș a coordonat reforma Politicii Agricole Comune pentru perioada 2014-2020 – un proiect ambițios, care avea printre altele rolul de a croi un sistem mai echitabil de acordare a subvențiilor și de a aduce avantaje egale noilor state membre UE, inclusiv României. În luna iulie a acestui an, Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, l-a desemnat pe Dacian Cioloş în funcţia de consilier special privind securitatea alimentară internaţională.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER