Conectează-te cu noi

Eveniment

Masca, din nou obligatorie pe stradă în Dej | DE AZI se aplică noile restricții

Publicat acum

pe

Odată cu depășirea pragului ratei de incidenţă de 6/1.000 locuitori, masca de protecție a devenit, din nou, obligatorie pe stradă în municipiul Dej. Totodată, de azi intră în vigoare noile restricții.

Rata de infectare în Dej este mai mare de 6 la mie, astfel că s-a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice deschise.

În urmă cu câteva zile, MAI a precizat că, la nivelul localităților în care incidența este mai mare de 6/1000 locuitori, masca de protecție se poartă obligatoriu astfel:

  • în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale
  • în toate spațiile publice deschise cu excepția persoanelor care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc

Indiferent de incidență, masca NU se poartă de către:

  • persoanele vaccinate pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare aflate la locurile de muncă situate în spații închise, cu condiția prezenței unui număr de maximum 10 persoane și asigurarea unei distanțe de 1 metru între ele, iar în zonele respective nu este permis accesul publicului sau al altor lucrători. Excepția nu se aplică în cazul spațiilor închise comune;
  • copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;
  • persoanele care sunt singure în birou;
  • prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

În funcție de evaluarea riscului, efectuată de medicul de medicina muncii al unității, pot fi aplicate și excepții pentru persoanele care:

  • suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare;
  • desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.).

Citește și:

OFICIAL. Noi restricții în Dej începând DE MÂINE. Activitatea în baruri, cluburi, discoteci, INTERZISĂ. Vezi Hotărârea CJSU Cluj

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în Dej și împrejurimi, nu uita să dai LIKE paginii de facebook Dej24.ro!

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER