Conectează-te cu noi

Social-Cultură

De Floriile catolice, o tânără din Dej i-a cântat Papei Francisc. Acum doi ani era printre credincioși – FOTO

Publicat acum

pe

De Floriilor catolice, dejeanca Maria Moldovan – aflată la studii în Roma – i-a cântat, din nou, Papei Francisc.

Pentru întreaga suflare catolică, Papa Francisc a celebrat astăzi, 14 aprilie, în Piața Sf. Petru din Vatican, o slujbă solemnă cu ocazia Floriilor. Evenimentul este unul de mare amploare, iar la acesta participă anual mii de pelerini din toate colțurile lumii.

Ca de fiecare dată când Sfântul Părinte Papa celebrează, nu lipsesc Corul ”Capelei Sixtine” – denumit si ”Corul Papei”, respectiv Corul Diecezei de Roma – din care face parte și dejeanca Maria Moldovan, dirijat de marele maestru și compozitor Marco Frisina.

Astfel, azi-dimineață, cu începere de la ora 11 (ora 10 în Italia), Maria a avut – din nou – șansa de a-i cânta Papei. ”Este pentru a doua oară când cânt Sfântului Părinte, dar a fost la fel de emoționant ca și prima dată. Pentru mine, ca și muzician creștin catolic, înseamnă foarte mult o astfel de ocazie – atât pentru cariera mea viitoare, cât și pentru creșterea mea interioara. Îmi aduc aminte, acum doi ani eram în Piața Sfântul Petru din Vatican și participam ca și credincios la această slujbă. Priveam acest cor și îl ascultam, admirându-i foarte mult și dorindu-mi să fiu și eu alături de ei cântând. Iată că, după doi ani, chiar am ajuns să fiu alături de ei. Pot să spun că sunt cu adevărat binecuvântată.

Acest cor (n.r. – Al Diecezei de Roma) mi-a oferit posibilitatea de a cânta în multe locuri în care nici nu mă gândeam că o să ajung, mi-a oferit posibilitatea de a întâlni mari maeștii ai muzicii. Totodată, dincolo de muzică, acest cor a devenit și familia mea, eu fiind la 2000 de kilometri distanță de casă”, a declarat pentru Dej24.ro Maria Moldovan.

Citește și:

VIS DEVENIT REALITATE. O dejeancă i-a cântat Papei Francisc. ”Cuvintele sunt prea mici pentru a reda…” – FOTO

Social-Cultură

Târg meșteșugăresc la Galeria de Artă Dej

Publicat acum

pe

Primăria Municipiului Dej, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Dej, organizează vineri, 19 aprilie 2019, între orele 11:00-17:00 „Târgul Meșteșugăresc și Artistic” ediția a II-a.

Evenimentul va avea loc la Galeria de Artă Dej și are scopul de a le oferi dejenilor și celor interesaţi de meșteșugul popular și de artă, posibilitatea de a lua contact cu obiectele autentice și de a cunoaşte meşteşugurile tradiţionale din zona noastră.

În cadrul acestui târg de creaţie populară vor participa 15 meșteri populari și artiști, vizitatorii având posibilitatea să participe direct și în mod interactiv la actul de creație al obiectelor cu valoare populară, astfel încât oricine poate să se transpună pentru câteva ore în pielea unui meșter popular.

De asemenea, cei pasionaţi vor putea să-şi îmbogățească colecțiile personale cu obiecte unice create de artiştii populari: costume şi textile populare, obiecte din piele, bijuterii, picturi și multe altele.

Continuă să citești

Social-Cultură

Polițiștii au desfășurat activități de informare și prevenire în școlile din Nireș și Cuzdrioara – FOTO

Publicat acum

pe

Marți, 16 aprilie, politiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Cluj au desfăşurat activităţi de informare în cadrul Programului „Şcoala Altfel”, în mai multe instituții de învățământ de pe raza județului Cluj.

La Școala Gimnazială Livada, în colaborare cu poliţiştii Serviciului de Ordine Publică Cluj, 156 de copii au primit informaţii despre ce înseamnă şi cum poate fi prevenit bullying-ul, care este diferenţa dintre bullying şi violență, dar şi cum pot fi în siguranţă atunci când interacţionează cu prietenii virtuali pe internet.

Tot la Livada a avut loc o acţiune de informare în cadrul Campaniei Naţionale „Împreună pentru o comunitate mai sigură”. Cu această ocazie au fost distribuite materiale de informare şi au fost purtate discuţii cu membrii comunităţii despre cele mai potrivite măsuri de autoprotecţie privind furturile din locuinţe.

Elevii Şcolii Gimnaziale Cuzdrioara au fost gazdele poliţiştilor de la prevenire şi a polițiștilor din cadrul Postului de Poliție Cuzdrioara. S-a discutat cu cei 110 elevi despre bullying, violenţă, dar și despre siguranţa rutieră.

La Școala Gimnazială Nireș, comuna Mica, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Cluj, cu sprijinul poliţiştilor Postului de Poliţie Comunal Mica au discutat cu 120 de copii despre prevenirea violenţei, dar şi despre siguranţa rutieră.

Activităţile din cadrul Proiectului Judeţean „Be cool” au continuat la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, din Cluj-Napoca. Poliţiştii şi piloţii echipei Napoca Rally Academy au discutat cu 110 elevi din clasele a XI-a şi a XII-a despre riscurile unui comportament teribilist la volan, riscurile asociate conducerii sub influenţa alcoolului sau altor substanţe sau cu viteză excesivă.

Continuă să citești

Social-Cultură

DEJ | Peste 450 de saci de deșeuri strânși în urma acțiunii de ecologizare de ieri – FOTO

Publicat acum

pe

Angajați ai Primăriei Municipiului Dej și beneficiari ai venitului minim garantat au participat la acțiunea „Împreună pentru un oraș mai curat” organizată de Primăria Municipiului Dej.

Demarată în cursul dimineții de ieri, activitatea a constat în ecologizarea mai multor zone din oraș: zona Bungăr către Orizont, cimitir Dealul Florilor, aleea de legătură strada Crișan cu strada Țibleșului, zona digului către parcul de skateboard, zona digului din cartierul 1 Mai, aleea pietonală între strada 1 Mai și cimitirul Dealul Florilor, zona străzii Bistriței, izvor, strada Nicolae Iorga și Nicolae Titulescu, parc Centrul Cultural ”Arta”, parc Centrul de Informare Turistică, alee acces Parcul Mare, Aleea Primăverii, strada Bisericii, Triaj, cimitir Mulatău, Competrol, Parcul Mare și zona pieței agroalimentare.

În urma acțiunii la care s-au alăturat cadre didactice și elevi din școlile dejene, au fost colectați aproximativ 450 saci deșeuri care au fost preluați de către Serviciul de Administrare a Domeniului Public și Compania de Salubritate Brantner Vereș.

În fiecare an organizăm această acțiune pe care o consider utilă atât pentru menținerea curățeniei cât și dezvoltarea spiritului civic în rândul nostru, al tuturor. În opinia mea, este de datoria noastră să menținem curățenia în oraș, zi de zi, pentru ca orașul să fie așa cum ni-l dorim. Acțiunea va fi urmată de o campanie de informare și conștientizare a cetățenilor cu privire la respectarea regulilor de bună conduită în zonele publice (parcuri, locuri de joacă pentru copii, terenuri de sport, etc.) și păstrarea curățeniei în oraș. Primăria Municipiului Dej va derula această campanie în luna mai”, a declarat primarul Morar Costan.

Continuă să citești

RECLAMĂ

PUBLICITATE

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare