Conectează-te cu noi

Naţional

De la 1 mai România aderă la Codul Vamal Unional

Publicat acum

pe

ANAF

Începând cu 1 mai 2016, ANAF implementeazã Codul Vamal Unional. Codul stabilește proceduri comune si armonizate la nivelul întregii Uniunii Europene, în scopul facilitãrii activitãții comerciale.

În acest sens, indiferent de statul membru în care sunt declarate mãrfurile, se aplicã aceleasi reguli si, odatã ce au fost îndeplinite formalitãþile vamale, acestea pot circula liber, sau pot fi comercializate, pe întreg teritoriul UE.

Cele mai importante noutãți promovate de noul Cod Vamal sunt:

I. Implementarea unui sistem electronic de gestiune a deciziilor vamale, începând cu data de 1 mai 2016, care va gestiona toate schimburile de informații între autoritãțile vamale și între operatorii economici și autoritãțile vamale.

II. Prelucrare electronicã a tuturor informaþiilor schimbate între autoritãtile vamale si între operatorii economici si autoritãtile vamale.

III. Operatorului economic i se oferã posibilitatea de a trimite clarificãri și completãri înainte de adoptarea unei eventuale decizii nefavorabile a Direcției generale a vãmilor.

Noul Cod Vamal va facilita activitatea comercialã și va asigura protectia pietei interne. Cooperarea directã mai rapidã cu partenerii comerciali va securiza lanturile de aprovizionare și va simplifica relatia dintre mediul de afaceri și autoritãtile vamale. Implementarea Noului Cod Vamal asigurã premisele unui control vamal mai simplu și mai rapid, pânã în anul 2020”, a declarat Eugen-Dragoș Doroș, președinte ANAF.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER