Conectează-te cu noi

Social-Cultură

De Ziua Morților, cimitirele din Dej au devenit altare de lumină – FOTO

Publicat acum

pe

Și în acest an, de Ziua Morților, cimitirele din Dej au devenit oaze de lumină pentru câteva ore, mii de lumânări fiind aprinse pe mormintele celor plecați dintre noi.

La fel ca în fiecare an, mormintele din Dej au fost acoperite cu flori, în special cu crizanteme – specifice acestei sărbători, iar mii de lumânări au ars pentru câteva ore în memoria celor decedați. Înainte de aceasta însă, creștinii care păstrează tradiţia cu sfinţenie au îngrijit mormintele pentru ca astăzi să arate deosebit.

Încă de la orele prânzului, credincioşii din Dej au mers la mormintele celor adormiţi pentru totdeauna și s-au rugat pentru sufletele lor. Și cum se obișnuiește de zeci de ani, conform tradiției, localnicii au dat pomană în memoria morților. Aceștia au dus la cimitire dulciuri și alte produse de patiserie și le-au dat copiilor sau persoanelor sărmane.

În această după-amiază, după lăsarea întunericului, cimitirele din Dej au devenit adevărate oaze de lumină datorită miilor de lumânări aprinse pentru cei morţi.

Potrivit legendelor populare, în noaptea de 1 noiembrie, porţile Tărâmului de Dincolo se deschid, iar cei decedaţi vin să îi viziteze pe cei vii. Din acest motiv, proverbul popular “despre morți, numai de bine” se respectă cu sfințenie, cel puțin la cimitir.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER