Conectează-te cu noi

Social-Cultură

DEJ | 113 persoane au donat sânge pentru Nadia! Ce cantitate s-a strâns

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Miercuri, 5 iunie, a avut loc, în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Cluj, o campanie de donare de sânge pentru Nadia, o dejeancă care suferă de o boală cruntă. Acțiunea a avut loc în incinta Policlinicii Dej.

Sute de persoane s-au prezentat miercuri, la etajul I al Policlinicii Dej, pentru a dona sânge. Chiar înainte de ora 8, donatorii au așteptat să le vină rândul pentru recoltare. Acțiunea s-a bucurat de un real succes, spun organizatorii, 113 persoane din cele peste 130 prezente, cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani, au și reușit să doneze sânge. În total a fost recoltată o cantitate de 47 de litri de sânge.

Deși acțiunea de miercuri a fost una onorifică, donatorii au fost recompensați cu 7 bonuri alimentare cu care se pot face cumpărături în orice magazin care le acceptă, 50% reducere la transportul în comun pentru o lună de zile și o zi liberă de la serviciu. Totodată, donatorii beneficiază de analize gratuite pentru hepatita B și C, HIV, VDRL, hemoglobină, grupa sanguină, RH(D), anticorpi antieritrocitari (pentru tinerele cu RH-).

Îmi cer scuze pentru campania de donare de sânge, a fost o mică încurcătură. S-au suprapus două campanii de care nu am știut. Trebuie să înțelegeți că capacitatea celor de la Cluj de a procesa (n.r. sângele) este limitată. Noi am avut un număr de ordine pe care l-am suplimentat. Dânșii au venit cu două asistente pentru recoltare, noi am adus o altă domnișoară asistentă din CPU care a venit să doneze și am racolat-o ca să ne ajute. Promisiunea mea și a doamnei directoare Sima este să facem o nouă donare de sânge în decurs de o lună, maxim trei luni (…) Nu ne-am așteptat la un număr așa de mare de participanți. Cu acastă ocazie mulțumesc, în special dejenilor”, a spus dr. Emanuil Teodor Chira, medic în cadrul Spitalului Municipal Dej și cel care s-a implicat activ în organizarea campaniei de donare de sânge dedicată Nadiei.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER