Conectează-te cu noi

Administraţie

Dej | 50 de zile până la startul campaniei electorale. Cine sunt candidații, anunțați până în acest moment?

Publicat acum

pe

Candidati Primaria Dej

Primarul Morar Costan (PSD), viceprimarul Aurelian Mureșan (PNL) și fostul consilier local Sebastian Lazin (MP) și-au anunțat, până în acest moment, candidaturile pentru Primăria Dej.

Numele actualului edil a fost confirmat de către Remus Lăpușan, șeful PSD Cluj, liberalul Aurelian Mureșan a anunțat că va ”lupta” pentru Primăria Dej în ultima lună a anului trecut, în vreme ce Sebastian Lazin a fost prezentat drept candidat pentru funcția de primar al municipiului Dej, din partea Mișcării Populare, la mijlocul lunii trecute.

Executivul a aprobat luna trecută șase hotărâri de Guvern care vizează organizarea şi desfăşurarea scrutinului din vară, astfel că pe cei trei candidați din Dej îi mai despart doar 50 de zile până la debutul campaniei electorale.

Sigur, social-democratul Morar, liberalul Mureșan și candidatul Mișcării Populare, Sebastian Lazin, nu vor fi singurii pretendenți pentru fotoliul de primar al Dejului, și alte partide politice urmând să aibă, mai mult ca sigur, candidați la locale.

Guvernul a aprobat 6 hotărâri de Guvern care vizează desfășurarea alegerilor locale. A fost confirmată data de 5 iunie, data alegerilor locale”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

Executivul a adoptat și calendarul acțiunilor din perioada electorală a alegerilor locale din acest an. Astfel, până la 26 martie, vor fi desemnați judecătorii din Biroul Electoral Central, urmând ca până la 27 martie să fie ales președintele BEC și locțiitorul acestuia.

Începând cu 11 aprilie până pe 26 aprilie vor putea fi depuse candidaturile pentru consiliile locale, consiliile județene și primari. După perioada în care pot fi depuse contestațiile, data de 4 mai este termenul pentru rămânerea definitivă a candidaturilor.

Campania electorală va începe pe 6 mai, cu 30 de zile înaintea alegerilor, și se va încheia pe 4 iunie, ora 7:00.

Comunicarea către toate birourile electorale de circumscripţie a listei cuprinzând denumirile şi semnele electorale ale partidelor politice, ale alianţelor politice, ale alianţelor electorale, precum şi ale organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, legal constituite, care au dreptul să participe la alegerea autorităţilor administraţiei publice locale trebuie să fie făcută cel târziu în data de 12 aprilie 2016. Cu 30 de zile înaintea datei votării – cel târziu în ziua de 6 mai 2016 – vor trebui aduse la cunoştinţă publică numărul circumscripţiilor electorale, delimitarea şi numerotarea fiecărei secţii de votare, precum şi sediile acestora.

Cetăţenii vor putea merge la vot pentru a-şi desemna aleşii locali în data de 5 iunie 2016, în intervalul 7:00-21:00.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER