Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Dej | Ediție specială a îndrăgitul festival de teatru francofon FRANTHOUSIASME 2017 – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Cercul Militar Dej a găzduit în această după-amiază, de la ora 16, o ediție specială a festivalului de teatru francofon ”Franthousiasme”.

În cadrul îndrăgitului festival, desfășurat la Cercul Militar Dej, spectatorii care au ales să răspundă ”prezent” invitației de a participa la eveniment s-au putut bucura de recitalurile pline de culoare susținute de trupele francofone de la Centrul Cultural ARTA (”Arlequin”), Clubul Copiilor Dej (”Les Rigolos”), Colegiul Național „Andrei Mureșanu” (”Intermezzo”), Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” (”Caracteres”) și Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean (”Colibri”) – ultimii fiind invitați speciali.

Deschiderea spectacolului i-a aparținut, ca de obicei, neobositului profesor Lucian Iosip – ”sufletul” acestui eveniment de mai bine de un deceniu -, pentru ca mai apoi să ia cuvântul primarul municipiului Dej, Morar Costan, unul dintre susținătorii acestui festival an de an.

În cadrul ediției speciale ”Franthousiasme 2017” (*pentru că acesta are loc doar din doi în doi ani, iar evenimentul de azi se consideră ca fiind ediție specială), tinerii și talentații actori au dat tot ce au mai bun în fața publicului iubitor de teatru francofon și în fața juriului format din Alexandru Jurcan de la Institutul Francez Cluj, Constantin Albinetz, șeful Direcției Cultură-Sport-Turism din cadrul Primăriei Municipiului Dej și Magdalena Vaida, jurnalist.

Toate piesele ”s-au soldat” cu ropote de aplauze și s-au bucurat de un real succes, unele dintre acestea urmând să fie prezentate și pe scene internaționale în lunile următoare.

Partea a doua a evenimentului va avea loc miercuri, 12 aprilie, de la ora 16, tot la Cercul Militar.

Dej24.ro este partener media al acestui eveniment.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER