Conectează-te cu noi

Administraţie

DEJ | BANI de la municipalitate pentru cei afectați de FURTUNA de duminică! – VIDEO

Publicat acum

pe

Consilierii locali din Dej s-au întrunit astăzi, 8 septembrie, într-o ședință de îndată. Unul dintre proiectele de hotâre de pe ordinea de zi a vizat acordarea unor ajutoare financiare celor care au suferit pagube materiale în urma fenomenelor meteorologice periculoase din 3 septembrie.

Ca urmare a evaluării pagubelor produse pe raza municipiului Dej de fenomenele hidrometeorologice periculoase din 3 septembrie, municipalitatea a decis să aloce suma de 114.150 lei pentru a ajuta familiile afectate de furtună. Suma nu este însă suficientă pentru a acoperi toate pagubele produse de vijelie. ”Ne-am fi dorit să acoperim în totalitate, dar nu avem puterea aceasta. Am încercat să fim echilibrați, să ajutăm atât cât s-a putut ajuta din bugetul local”, a recunoscut edilul, în expunerea proiectului.

Au fost constatate pagube materiale la opt autoturisme parcate pe raza municipiului, suma propusă de executiv fiind de 22.200 lei. Cea mai mare parte din sumă, 5000 de lei, va ajunge la o femeie din Șomcutu Mic.

De asemenea, în urma evaluării făcute de autorități, s-a constatat că un număr de 21 imobile/construcții situate pe mai multe străzi din Dej (Ion Pop Reteganu, Unirii, Crângului, Orizont, Pepineriei, Dealul Rozelor, 1 Mai, Înfrățirii, Minerilor, Petuniei, Ghioceilor, Veveriței, Ghioceilor, Al. Zorilor, Varga Katalina) au suferit avarii consistente, suma propusă de Morar Costan în ședința de astăzi fiind de 56.500 lei. Cei mai afectați de furtună au fost locatarii de pe Ion Pop Reteganu (Asociația I 40), astfel că pentru repararea imobilului lor s-a propus 12.500 lei.

Totodată, stricăciuni au fost identificate și la 50 de construcții funerare din Cimitirul de pe Dealul Florilor din Dej, suma propusă pentru despăgubire fiind în cuantum de 35.450 lei. Conform proiectului de hotărâre, pentru fiecare construcție funerară a fost alocată o sumă cuprinsă între 100 și 1000 de lei.

Cei 14 consilieri locali prezenți la ședința de îndată au votat ”pentru”, astfel că proiectul de hotărâre a trecut. În final, primarul a anunțat că dacă vor mai exista cereri (după evaluarea făcută de comisie) se vor mai aloca bani în acest sens, mai ales că ”există o rezervă”.

Vezi mai multe declarații în MATERIALUL VIDEO de mai jos.

CITEȘTE ȘI:

PRĂPĂD în Dej, după furtună. Acoperișuri smulse, copaci doborâți, străzi blocate – GALERIE FOTO

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER