Conectează-te cu noi

Social-Cultură

DEJ | Bicicliștii dejeni, marș tăcut în memoria bicicliștilor răniți sau uciși în trafic

Publicat acum

pe

Miercuri, 16 mai, începand cu orele 19:00, se va desfășura la Dej, în organizarea „Dejul Pedalează”, prima ediţie a Marşului Tacerii, marș comemorativ dedicat amintirii bicicliștilor uciși sau răniți în trafic.

Întâlnirea participanţilor va fi în Piaţa Bobâlna, cu începrere de la ora 18:30. Potrivit organizatorilor, marşul va dura aproximativ 30 de minute şi va străbate zona centrală a orașului, dar şi o parte din cartierul Dealul Florilor.

Traseul concret este: Pţa. Bobâlna -> str. 1Mai -> str. Avram Iancu -> str. Ecaterina Teodoroiu -> str. Dogrogeanu Gherea până în faţă la Carrefour şi retur pe str. Dobrogeanu Gherea -> str. Ecaterina Teodoroiu -> str. Avram Iancu -> str. Regina Maria -> str. 1 Mai -> sens giratoriu Spital -> str. Mărăşeşti -> str. Gheroghe Şincai -> fântâna arteziană -> Pţa. Bobălna.

Recomandarea este ca participanții să fie îmbrăcați în alb, de asemenea, plimbarea se realizează într-un ritm lent și în tăcere. Regula de bază a acestui marș este liniștea. Fără claxoane, fără niciun fel de sunet decât dacă este absolut necesar. TĂCEREA este cea care va însoți acest marș al bicicliștilor. Totodată prin acest eveniment dorim să atragem atenţia bicicliştilor că e nevoie de o conduită legală şi civilizată în trafic, şi să creştem conştientizarea tuturor participanţilor la trafic de existenţa bicicliştilor! Marşul este şi un prilej de cunoaştere şi pedalare împreună cu alţi biciclişti dejeni, o ocazie de împărtaşire idei şi opinii, de găsit colegi de ture şi discuţii pe teme de interes comun!”, se arată în expunerea organizatorilor.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER