Conectează-te cu noi

....

Eveniment

DEJ | Cățelușă accidentată și abandonată de un angajat al Primăriei! O asociație a depus plângere – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

....

caine-abandonat-dej

O cățelușă a agonizat mai multe zile pe un câmp situat în spatele unei benzinării de pe strada Vâlcele din Dej, după ce a fost accidentată de o mașină. Mai mult decât atât, aceasta a fost și abandonată de stăpân.

....

Potrivit primelor informații, sâmbătă, 26 noiembrie, reprezentanții Asociației Anima Pro Terra Dej au fost sesizați cu privire la faptul că în zona unei benzinării situate pe strada Vâlcele din municipiul Dej se află o cățelușă lovită de un autoturism. Duminică dimineața, aceștia s-au deplasat la fața locului, au preluat patrupedul, după care l-au transportat la un medicul veterinar pentru îngrijiri de specialitate.

În urma examinării microcipului, s-a constatat că animalul aparține unui bărbat din Nireș, angajat al Primăriei Municipiului Dej, implicat în scandalul agresiunilor comise asupra animalelor la adăpostul de câini din oraș și al furtului de hrană, din luna august a anului 2014.

Reprezentanții asociației care se ocupă de protecția animalelor au încercat să ia legătura cu proprietarul câinelui, însă fără succes, acesta având telefonul închis. S-a luat legătura cu medicul veterinar din comună care a confirmat în urma verificării din teren că suspectul nu mai avea cățelușa în curte și mai mult decât atât, aceasta a fost înlocuită de un alt câine asemănător pentru a înșela veterinarul.

Asociația Anima Pro Terra Dej a depus plângere la Poliție, dar și la DSVSA (n.r. Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor) pentru abandon.

Bărbatul este în continuare angajatul Primăriei Municipiului Dej, în urma scandalului de acum doi ani nefiind sancționat disciplinar, doar mutat pe o altă funcție. Acum, conform legii, suspectul va fi cercetat pentru abandon de animale, infracțiune care se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă penală, cuprinsă între 1.000 și 10.000 de lei. Mai mult decât atât, proprietarul cățelușei ristă și o amendă usturătoare pentru că patrupedul nu era sterilizat.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER