Conectează-te cu noi

....

Eveniment

Dej | Cazul copilului găsit aproape mort: ”Faptele inculpatei au fost deosebit de violente”

Publicat acum

pe

....

Motivarea arestării preventive a femeii din Dej care și-ar fi lăsat copilul de 9 ani să moară, după ce s-a infectat, scoate la iveală noi detalii șocante despre cele petrecute în apartamentul de pe Dealul Florilor.

Mai multe martore au fost audiate deja în dosar și arată că acestea nu au suspectat nimic în neregulă. ”Nu am văzut niciodată ca inculpate să îl lovească pe copil sau să aud vreodată că îl ceartă… Nu l-am auzit pe băiat să se plângă”, e una dintre mărturii. ”Nu am auzit scandal sau orice alte lucruri care să îmi stârnească suspiciuni”, a adăugat alta. În plus, martora H.I.M. relatează că “nu am auzit niciodată gălăgie, certuri sau strigăte de ajutor… cunosc familia ca fiind una normală”. Medicul curant al minorului a fost de asemenea audiat, iar aceasta a spus că ”nu am observant ca acest copil să fie neglijat”. Martorul O.C.S. arată că “ nu am văzut niciodată ca B. să fi fost agresat fizic de către mama sa şi de către bunica acestuia”.

....

S-a dovedit însă că aceste impresii erau greșite: procurorii care au anchetat cazul, și ulterior judecătorul care a dispus arestarea preventivă a femeii, au constatat că aceasta a săvârşit o infracţiune intenţionată contra vieţii, pentru care legea prevede pedeapsa închisorii de cinci ani sau mai mare. ”Faptele inculpatei au fost deosebit de violente, de natură a crea un răsunet puternic în comunitate, tocmai având în vedere modul de comitere a faptelor, prin lăsarea persoanei vătămate F.B.V., minor, propriul fiu, diagnosticat anterior cu o serie de afecţiuni psihiatrice, iniţial fără tratament medical, iar ulterior privându-l de îngrijiri medicale în contextul în care, cu toate că a observat că starea de sănătate a fiului ei s-a agravat, nu a apelat la ajutor de specialitate”, au arătat procurorii în susținerea propunerii arestării preventive, în urmă cu câteva zile. ”Nu în ultimul rând, trebuie subliniat că inculpata a ales să rămână în pasivitate cu toate că atât membrii familiei sale, cât şi medicul curant şi medicul de familie au insistat, respectiv recomandat încă de la începutul lunii iulie 2019 ca minorul să fie internat în vederea excluderii organicităţii (sic-n.red.) şi pentru o supraveghere atentă a medicaţiei psihiatrice”.

Concluzia procurorilor după ce au administrat primele probe și au vorbit cu martorii: ”inculpata manifestă o gravă lipsă de respect faţă de viaţa omului, vădeşte neobişnuită lipsă de compasiune, afecţiune, şi în general, lipsa oricărui ataşament şi respect pentru valorile sociale legate de viaţă şi în mod special faţă de viaţa propriului ei fiu căreia ea i-a dat naştere”.

Femeia este urmărită penal din 24 iulie, pentru violență în familie și rele tratamente aplicate minorilor. Aceasta a fost arestată preventiv vineri după ce copilul eu a fost transportat de urgență la Spitalul Municipal Dej în stare septică și comatoasă. Diagnosticul la intrarea în spital: ”în stare septică cu punct de plecare cutanată, în stare comatoasă, cu ADHD şi leziuni multiple ulcerative la nivelul abdomenului membrelor inferioare, zona feselor (plagă adâncă în partea inferioară a fesei, stânga), zona lombară şi zona genitală”. Aceasta în condițiile în care copilul se afla în grija mamei și cei doi locuiau împreună cu bunica acestuia. ”minorului fiindu-i pusă în primejdie gravă dezvoltarea fizică”, au concluzionat procurorii. ”În fapt, s-a reţinut că în perioada 29 iunie – 24 iulie, prin privarea de tratament şi îngrijiri medicale a fiului ei minor F.B.V., în vârstă de 9 ani, diagnosticat anterior cu sindrom hiperchinetic, tulburare de conduită, tulburări emoţionale şi dislalie polimorfă, a pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică şi intelectuală a fiului său, cauzându-i leziuni tegumentare multiple de vechimi diferite, majoritar suprainfectate, viaţa minorului fiind pusă în primejdie, prognosticul vital fiind infaust, conform constatărilor preliminare gardă I/24.07.2020 ale Institutului de Medicină Legală Cluj-Napoca, constituie infracţiunile de tentativă la omor (…) şi rele tratamente aplicate minorului”.

Concluzia judecătorului de drepturi și libertăți:

În privinţa faptelor pretins săvârşite, gravitatea acestora este evidentă şi se desprinde atât din norma de incriminare, respectiv analizând pedeapsa prevăzută de legea penală, cât şi din analiza concretă a modului de săvârşire, inculpata lipsind de îngrijire şi tratament medical adecvat pe fiul său minor în vârstă de 9 ani, prin această conduită punând în primejdie gravă dezvoltarea fizică şi intelectuală a acestuia şi mai mult, leziunile cauzate fiind în majoritate suprainfectate au pus în primejdie chiar viaţa minorului, actualmente acesta zbătându-se să trăiască. Pe de altă parte, inculpata şi-a neglijat cu ştiinţă propriul fiu transferând responsabilitatea îngrijirii acestuia mamei sale, o persoană în vârstă care însă a încercat în mod repetat să o facă să acţioneze în beneficiului minorului, inculpata refuzând de fiecare dată, indiferentă la sănătatea fizică şi psihică a propriului său fiu, comportamentul său sfidând astfel orice regulă de conduită socială, manifestând o gravă lipsă de respect faţă de viaţa omului şi totodată, o lipsă acută de afecţiune şi empatie faţă de minor.

Să mai menționăm, femeia a fost întrebată în instanță dacă suferă de boli psihice, iar răspunsul a fost negativ. Inculpata a declarat în fața instanței că nu și-a agresat niciodată fiul și a confirmat că acesta era îngrijit mai mult de bunică, ”pentru că ea lucra 11 ore pe zi”, după cum arată documentele dosarului.

Reclamă
Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

  1. Pingback: A fost ACHITAT concubinul femeii din Dej care și-a lăsat copilul să moară, acoperit de viermi. Sentință redusă pentru bunică - Dej24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER