Conectează-te cu noi

Eveniment

Dej | DEMOLAREA blocului V03, în linie dreaptă. Construcția va fi istorie!

Publicat acum

pe

Primarul municipiului Dej, Morar Costan a anunțat, în urmă cu puțin timp, că blocul V03 devine istorie, acesta urmând să fie, în sfârșit, demolat.

”Iată că am ajuns și la momentul în care blocul Vo3 devine istorie. 𝐀𝐬𝐭𝐚𝐳𝐢 𝐚 𝐢𝐧𝐜𝐞𝐩𝐮𝐭 𝐢𝐦𝐩𝐫𝐞𝐣𝐦𝐮𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐢 𝐩𝐫𝐞𝐠𝐚𝐭𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐳𝐨𝐧𝐞𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐝𝐞𝐦𝐨𝐥𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐛𝐥𝐨𝐜𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐕𝟎𝟑. Mă bucur să anunț că în perioada imediat următoare 𝐢𝐧𝐜𝐞𝐩𝐞 𝐝𝐞𝐦𝐨𝐥𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐞𝐟𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯𝐚 𝐚 𝐢𝐦𝐨𝐛𝐢𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢. În ciuda numeroaselor piedici pe care le-am avut de-a lungul timpului din partea Consiliului local, atât în mandatele precedente cât și în cel prezent nu am renunțat la a duce la bun sfârșit demersurile birocratice pentru ca problema blocului V03 să fie rezolvată ținând cont de nevoile comunității dar cu respectarea principiului cheltuirii judicioase a banului public, pentru care răspund. Iată că am reușit în toate eforturile pe care le-am făcut în calitate de primar pentru ca V03 să devină istorie.

Reamintesc dejenilor că în 2018 ca urmare a demersurilor pe care le-am făcut a fost finalizată procedura de avizare a Hotărârii de Guvern nr. 727/2002 de către Ministerul Dezvoltării în sensul abrogării Art. 3, o procedură de lungă durată care a presupus parcurgerea procesului de avizare prealabilă din partea Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Ministerului Finanțelor, Ministerului Justiției.

Modificarea HG 727/2002 a fost obligatorie pentru a asigura legalitatea demersului prin care Municipiul de Dej a devenit administratorul obiectivului și pentru a aproba plata sumelor investite către MAI și cei doi cumpărători așa cum prevede hotărârea de guvern. Doar în momentul asigurării legalității și ulterior achitării sumelor de către Municipiul Dej, MAI a putut ridica notarea din carte funciară.

Astfel, odată degrevate de toate sarcinile imobilul și terenul aferente, aflate în posesia Primăriei Municipiului Dej, acestea au fost scoase la licitație în anul 2018. La primele trei licitații nu s-a prezentat niciun ofertant. În luna mai 2019 s-au finalizat procedurile de licitație în cazul vânzării prin licitație publică cu strigare a imobilului situat în Dej, strada Crângului nr.1 (bloc V03) și a terenului aferent în suprafața de 3540 mp, zona urmând să fie mobilată conform condițiilor cerute de Primăria Municipiului Dej în caietul de sarcini al licitației, aprobat de Consiliul Local Dej.

Noul proprietar al imobilului situat în Dej, strada Crângului nr.1 (bloc V03) are obligația de a respecta prevederile caietului de sarcini aprobat prin H.C.L. nr.25/28.02.2019, care prevede edificarea unui ansamblu arhitectural cu respectarea următoarelor condiții:

  • prezentarea unor soluții de încadrare din punct de vedere arhitectural, urbanistic și funcțional cu zona, aprobare în Consiliul Local Dej, în vederea construirii unui imobil cu apartamente și spații comerciale.
  • amenajarea în zona de edificare a unui un număr de 250-300 locuri de parcare (în funcție de numărul de apartamente și suprafață construită a spațiilor comerciale), 80 dintre acestea urmând a fi atribuite cu titlu gratuit Municipiului Dej, cel puțin 30 amenajate în subteran, pentru a fi distribuite cetățenilor care dețin garaje în zonă , garaje care vor fi demolate.
  • amenajarea unui loc de joacă cu suprafața de aproximativ 300mp.De asemenea, vă reamintesc și următoarele date legate de istoricul blocului Vo3:

De asemenea, vă reamintesc și următoarele date legate de istoricul blocului Vo3:

1989 – Este emisă autorizația de construcție și imobilul este ridicat la stadiul de fundație. Finanțarea este asigurată de la bugetul de stat. Acest obiectiv trebuia să fie unul pentru angajații MAI fiind proiectat cu 50 de apartamente, spatii comerciale la parter, cu două scări, una în regim de parter plus patru etaje și cealaltă în regim de parter plus opt etaje.

1990- Finanțarea construcției este sistată și prin urmare și lucrările de edificare.

1991- Obiectivul este predat către Ministerul Afacerilor Interne (MAI) care până în 1995 a continuat construcția până la stadiul actual până în 1995 când finanțarea acestui obiectiv a fost sistată.

Ulterior în 1991, respectiv 2003, două spații din acest obiectiv au fost achiziționate de alți doi proprietari în afara MAI”, a transmis edilul Morar Costan.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER