Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Dej – Expoziție de artă plastică dedicată sărbătorii naționale Zilei Brâncuși – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Primăria Municipiului Dej, în colaborare cu Muzeul Municipal, a organizat o expoziție de artă plastică dedicată sărbătorii naționale Zilei Brâncuși.

Vernisajul expoziției a avut loc astăzi, cu începere de la ora 13, la Galeria de Artă Dej. La eveniment au participat primarul Morar Costan, prof. Constantin Albinetz – directorul Muzeului Municipal, prof. Ioan Mureșan – critic și colecționar de artă, directorul Liceului Tehnologic ”Constantin Brâncuși” prof. Teodor Ilieș, numeroși elevi și profesori de la școlile dejene, dar și pasionați de artă.

Mai mici sau mai mari, zeci de elevi de la instituțiile de învățământ dejene au expus diferite lucrări – cu tema Constantin Brâncuși – pe pereții Galeriei de Artă. Deși ”toți tinerii sunt talentați și nu ar trebui comparați”, așa cum a afirmat Albinetz în deschiderea vernisajului, au existat și lucrări mai bune care au ieșit în evidență și cel mai probabil vor fi punctate de Magdalena Vaida, scriitor și jurnalist dejean și de prof. Ioan Mureșan, critic și colecționar de artă, cei care vor juriza întreaga expoziție.

Expoziția dedicată marelui sculptor român va rămâne deschisă publicului până pe de data de 2 martie 2017, anunță municipalitatea.

Totodată, la Biblioteca Municipală Dej este organizată o expoziție de carte cu titlul „141 de ani de la nașterea sculptorului Constantin Brâncuși”.

Vezi în MATERIALUL VIDEO de mai jos imagini cu expoziția, dar și principalele declarații făcute de invitați.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER