Conectează-te cu noi

Eveniment

Dej | Femeie cu ARSURI pe corp, transportată cu ELICOPTERUL SMURD – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

elicopter-smurd-arsuri

Elicopterul SMURD a fost solicitat astăzi la Dej pentru a prelua o femeie care a suferit arsuri pe corp.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 36 de ani, din localitatea Băbdiu, comuna Bobâlna, care a suferit arsuri pe corp ca urmare a unui accident casnic. Aceasta a fost transportată de un echipaj SMURD la Spitalul Municipal Dej, însă medicii de acolo – după ce i-au acordat îngrijiri medicale – au decis că femeia trebuie transportată la un spital de specialitate.

Astfel, în jurul orei 12, un elicopter SMURD de la Mureș a aterizat pe Stadionul Municipal Dej și a preluat femeia rănită, adusă cu ambulanța pe suprafața de joc.

”Am fost solicitați pentru transferul unei paciente din garda Spitalului Dej la elicopter, o pacientă în vârstă de 36 de ani cu arsuri la nivelul feței și toracelui. Starea femeii este stabilă, respiră, nu a fost nevoie de intubare, doar de o ușoară sedare și analgezie”, a declarat medicul Mariana Baciu din cadrul Ambulanței Dej.

Femeia din localitatea Băbdiu va fi transportată la Sibiu, de unde un alt elicopter o va prelua și transfera la un spital de arși din capitală.

ACTUALIZARE: 

Pacienta, în vârstă de 37 de ani, victimă a unui accident casnic (deflagrația unei sobe), evacuată pe calea aerului, de la Spitalul Municipal Dej, cu un elicopter aparținând Ministerului Afacerilor Interne/ Departamentul pentru Situații de Urgență, a fost evaluată, luni, în jurul orei 15.30, la Unitatea de Primire Urgență a Spitalului Universitar de Urgentă Militar Central Dr. Carol Davila (SUUMC), de către o echipă multidisciplinară, constituită din medici specialiști urgență; chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă și arsuri; ATI și pneumo-ftiziologie.

În urma consultului de specialitate s-a constatat că pacientă are arsuri de gradul II/ III pe aproximativ 20% din suprafața corpului, cu interesare facială, torace anterior și ambele membre superioare, fără arsuri de căi aeriene superioare.

Ulterior realizării investigațiilor clinice și paraclinice, s-a dispus intervenția chirurgicală de urgență pentru toaleta primară a leziunilor de arsură si a plăgilor, precum și pentru realizarea inciziilor de decompresie. Intervenția chirurgicală s-a realizat în Blocul Operator al Secției de Chirurgie plastică, reparatorie si arsuri, de către o echipă condusă de colonel medic asistent universitar dr. Bogdan Marinescu, șeful secției; medic Andreea Benga, medic specialist chirurgie plastică; medic dr. Irina Blaj, medic primar ATI și Ana Maria Lambă, asistent șef.

În acest moment, pacienta se află în Secția de ATI, aceasta necesitând tratament post-operator, de susținere a funcțiilor vitale, antibioterapie cu spectru larg, reechilibrare volemică si hidroelectrolitică, analgezie multimodală, profilaxie anticoagulantă și a ulcerului de stress. În cursul zilei de astăzi, pacienta urmează a fi evaluată și din punct de vedere ORL și oftalmologic.

Din punct de vedere psihologic, pacienta nu necesită consiliere de specialitate, aceasta fiind cooperantă, echilibrată și orientată temporo-spațial, beneficiind de suportul familiei.

În funcție de evoluția stării de sănătate a pacientei, conduita chirurgicală, ulterioară, prevede realizarea unei prime etape de transplant de piele, cu autogrefe.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER