Conectează-te cu noi

Politic

Dej | Își pierde Morar Costan mandatul chiar înainte de alegeri? Solicitarea foștilor săi colegi

Publicat acum

pe

Cei 13 primari clujeni PSD care au trecut la PNL – între care și Morar Costan și alți patru edili din zona Dejului – și-ar putea pierde mandatele, chiar cu câteva zile înainte de alegeri.

Ieri, prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu a emis un ordin de încetare a mandatului de primar al lui Robert Negoiță (Sectorul 3), după ce acesta și-a depus candidatura pentru un nou mandat din partea Alianței 2020 (formată din Pro România și Partidul București 2020), deși a fost ales în funcție pe lista PSD.

Astăzi, PSD Cluj s-a decis să procedeze la fel și să ”pedepsească” primarii care au trecut la PNL. Organizația județeană a social-democraților a înaintat către Instituția Prefectului Județului Cluj solicitarea de emitere a Ordinului de încetare de drept a mandatului de Primar, înainte de termen, prin pierderea calității de membru PSD ca urmare a înscrierii în alt partid politic și a depunerii candidaturii pentru funcția de primar din partea acelui partid politic, pentru 13 aleși în funcția de primar: Morar Costan (Municipiul Dej), Făgădar Nicolae (Com. Aiton), Cighir Ana (Com. Așchileu), Moldovan Ana Liliana (Com. Ceanu Mare), Rus Simon-Casian (Com. Cuzdrioara), Costea Gabriel-Victor (Com. Feleacu), Moncea Ioan (Com. Jichișu de Jos), Giurgiu Aurel (Com. Luna), Zelencz Roland-Tiberiu (Com. Mica), Oltean Dumitru (Com. Mintiu Gherlii), Ghic Viorel (Com. Mărișel), Fartan Ioan (Com. Sânmărtin), Fărgaciu Călin-Stelian (Com. Săndulești).

”Sesizarea va fi analizată de compartimentul juridic. Când și dacă vor fi îndeplinite toate condițiile legale necesare, se vor emite Ordinele de constatare a încetării mandatelor”, a declarat prefectul Mircea Abrudean.

Având în vedere că azi e prima zi a lunii septembrie, iar toate procedurile pot dura chiar și 30 de zile, este puțin probabil – însă nu imposibil – ca cei 13 primari clujeni să își piardă mandatele înaintea alegerilor din 27 septembrie.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER