Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Dej | Martorii lui Iehova au comemorat moartea lui Isus Cristos – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Astăzi, în toate lăcașurile de cult ale Martorilor lui Iehova, inclusiv în Dej, a fost comemorată moartea lui Isus Cristos.

Potrivit calendarului biblic lunar, anul acesta, Comemorarea morții lui Isus (sau Cina Domnului) are loc astăzi, 11 aprilie. Astfel, în toate lăcașurile de cult ale Martorilor lui Iehova din peste 240 de țări și teritorii din întreaga lume, inclusiv din oraşul Dej, milioane de oameni se aduna pentru a comemora moartea lui Isus Cristos.

În cadrul evenimentului de la Dej, desfășurat în această seară, cu începere de la ora 19:30, în Sala Mare a Primăriei, după rostirea unei rugăciuni, invitații au prezentat un discurs biblic despre foloasele de care au parte toți oamenii datorită morţii de jertfă suferite de Isus Cristos. Un reprezentant al Martorilor lui Iehova a explicat atât scopul morții lui Isus Cristos pentru întreaga umanitate, cât şi motivul pentru care astăzi, după două mii de ani este încă necesară această celebrare.

Martorii lui Iehova celebrează Comemorarea la 14 nisan, după apusul soarelui, conform calendarului evreiesc folosit în secolul întâi. Potrivit calendarului evreiesc, Isus a murit în aceeaşi zi în care a instituit Comemorarea. Luna nisan începea la apusul soarelui, după ce luna nouă cea mai apropiată de echinocţiul de primăvară se vedea la Ierusalim. Data Comemorării este 14 zile mai târziu.

La comemorarea din Sala Mare a Primăriei – singurul eveniment important al acestei confesiuni religioase – au participat câteva sute de persoane din Dej și împrejurimi.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER