Conectează-te cu noi

Social-Cultură

DEJ | Pehart TEC Group a inaugurat o nouă linie de producție a hârtiei tissue – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Ioan Tecar MG Tec Group Dej

loading...

Pehart Tec Grup a anunțat finalizarea proiectului de investiții al SC Metalicplas Distribution SA Dej, prin care a fost pusă în funcțiune o nouă unitate de producție a hârtiei tissue și a produselor derivate, dar și construcția clădirilor aferente.

În cadrul unei conferințe de presă, la care au participat Ioan Tecar (președinte CA în cadrul Pehart TEC Group), Gabriel Stanciu (CEO în cadrul Pehart TEC Group), Cezar Scarlat (managing director în cadrul Abris Capital Partners), Pawel Gierynski (senior partner CIO Abris Capital Partners) și primarul municipiului Dej, ing. Morar Costan, Pehart TEC Dej a anunțat lansarea unei noi linii de producție, în valoare de 90 de milioane de lei.

Proiectul a fost derulat în perioada 2012–2015 pe platforma industrială a municipiului Dej, iar valoarea totală a acestuia a fost de 90 milioane de lei, din care aproape jumătate, 43.608.805 lei, a fost contribuția Ministerului Finanțelor Publice prin Schema de Ajutor de Stat.

Ulterior, după conferința de presă, s-au ținut mai multe discursuri în prezența invitaților prezenți în număr mare în fabrică (s-au alăturat și Anca Dragu, ministrul Finanțelor, prefectul Gheorghe Vușcan, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe sau deputatul Cornel Itu), iar mai apoi s-a tăiat panglica și s-a vizitat fabrica de hârtie.

Metalicplas Distribution, cu sprijinul Ministerului Finanțelor Publice, a derulat următoarele lucrări:

  • construirea unei hale de producție cu o suprafață totală de 9.336 mp
  • achiziționarea unei mașini de fabricat hârtie tissue cu o capacitate de 82 tone/zi
  • asamblarea și punerea în funcțiune a unei instalații de fabricat hârtie igienică și prosoape de bucătărie cu o capacitate de producție de 12 mii tone/an
  • punerea în funcțiune a unei linii de fabricare batistuțe
  • punerea în funcțiune a unei linii de fabricare a servețelelor
  • achiziționarea aparaturii de laborator
  • achiziționarea altor instalații tehnice și mașini (compresor, motostivuitoare, poduri
    rulante)

Prin noua linie de producție pusă în funcțiune la Dej, Pehart Tec Grup a creat noi locuri de muncă, fiind angajate un număr de 101 persoane, cărora li s-au încheiat contracte de muncă pe perioadă nedeterminată.

Grupul Pehart Tec a fost creat în urma investițiilor finalizate în anul 2015 de către omul de afaceri dejean Ioan Tecar, în parteneriat cu Fondul de Investiții Abris Capital Partners, în sectorul de producție al hârtiei tissue și al produselor din hârtie tissue.

Pehart Tec Grup este format din 4 societăți comerciale: Samus Construcții SA, Metalicplas Impex SA, Metalicplas Distribution SA și Pehart Tec SA și are o cifră de afaceri anuală totală de 437 de milioane lei.

IMAGINI VIDEO și DECLARAȚII din cadrul conferinței de presă:

VIDEO – Discursuri ale oficialităților, tăierea panglicii și turul fabricii:

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER