Conectează-te cu noi

Social-Cultură

DEJ | Salariații Transurb vor protesta joi în fața Primăriei! Revendicările sindicaliștilor

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Salariaţii SC TRANSURB SA DEJ, operatorul de transport public din municipiul Dej, urmează să protesteze, joi, 19 decembrie, cu începere de la ora 13:00, în faţa Primăriei.

Printre revendicările membrilor Sindicatului LIBER INDEPENDENT SC TRANSURB SA DEJ se numără nerespectarea contractului colectiv de muncă, situația financiară critică a societății, salarizarea injustă în atelierul mecanic și starea tehnica a parcului auto.

Întreaga listă de revendicări a sindicaliștilor:

„1. Nerespectarea CCM pentru conducătorii-auto, coeficientul de ierarhizare este sub cel stabilit în CCM la Nivel de Grup de Unități

2. Conducătorii auto, membrii de sindicat sunt jigniți în permanență, sunt supuși unui tratament injust și degradant, sunt dezavantajați în repartizarea programului de lucru de către șeful de exploatare.

3. Conducerea societăţii nu respecta legea Dialogului Social.

4. Situatia financiară critică la SC TRANSURB S.A. ce periclitează buna funcționare a activității.

5. Renunțarea la traseele externe începând cu data de 01.01.2020 Jichiș, Codor, Tărpiu, Nima, precum și dorința de a restrânge activitatea de transport fără nici o justificare rațională, toate aceste măsuri au menirea de a discredita Primăria DEJ și mai ales dreptul cetățenilor la un transport public eficient, ritmic și garantat în ceea ce înseamnă protecția socială.

6. Salarizarea sub orice critică în atelierul mecanic și condiții dezastroase în raport cu complexitatea muncii, toate acestea arată lipsa de preocupare și interes în asigurarea condițiilor de muncă, a creșterii productivității și asigurarea unui climat pozitiv la locul de muncă.

7. Starea tehnica a parcului auto care pune în pericol atât personalul de bord cât si călătorii.

8. Se cunoaște faptul că sunt persoane pensionabile, depășite de proiectele de modernizare, achiziții de autobuze, lucruri care se pun în practică în toată țara, mai puțin la noi”, se arată într-un comunicat al Sindicatului LIBER INDEPENDENT SC TRANSURB SA DEJ.

Potrivit conducerii sindicatului, la protestul din fața Primăriei Dej vor participa aproximativ 200 de persoane.

Social-Cultură

Localități de lângă Dej, fără niciun medic de familie

Publicat acum

pe

loading...

Mai multe localități de lângă Dej nu au medic de familie, cel puțin asta arată cele mai recente date centralizate de Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF).

Conform FNPFM, în zona municipiului Dej se găsesc trei localități care nu ar avea medic de familie. Este vorba despre Jichișu de Jos (1127 populație), Bobâlna (1393 populație) și Vad (1953 populație).

La nivel național, nu mai puțin de 328 de localități (comune) din România nu au niciun medic de familie, potrivit FNPMF. De asemenea, 1.414 localități (comune și orașe) au deficit de medici de familie.

În ceea ce privește municipiul Dej, există 16 medici de familie, însă necesarul ar fi de 21. În Gherla sunt 12 și ar mai fi nevoie de unul singur.

Continuă să citești

Social-Cultură

Trei străzi din Dej au rămas în această dimineață FĂRĂ APĂ POTABILĂ!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Trei străzi din municipiul Dej au rămas în această dimineață fără apă potabilă.

Potrivit Companiei de Apă Someș SA, în vederea efectuării unor lucrări de reparații datorate unor avarii la rețeaua de alimentare cu apă, lucrări pentru care nu se pot asigura modalități alternative de alimentare, s-a întrerupt furnizarea apei potabile pe străzile Ceferiștilor, Triajului și Traian (parțial)

Potrivit companiei, apa potabilă va fi întreruptă până în jurul orei 14:00.

Continuă să citești

Social-Cultură

Zeci de tineri din Dej au vizitat Memorialul din Gherla – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

În cadrul Parteneriatului dintre Școală și Biserică, 80 de tineri au mers în vizită la Memorialul din Gherla.

În cadrul unui parteneriat între Parohia Ortodoxă Dej Valea Codorului și Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Dej, aproximativ 80 de elevi și profesori au vizitat joi, 13 februarie, Memorialul din Gherla.

Tinerii elevi au fost coordonați de părintele Adrian George Horj, iar programul vizitei a cuprins o prezentare a Memorialului Gherla, realizată de către părintele stareț, protosinghelul Grigorie Benea. Ulterior, a urmat vizitarea muzeului, a cimitirului memorial al deținuților politici și participarea la discuții libere pe marginea celor prezentate.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare