Conectează-te cu noi

Social-Cultură

DEJ | Slujbă de pomenire pentru protopopul Teofil Herineanu, la patru ani de la moartea acestuia – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Duminică, 3 februarie, în Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a Parohiei Dej I, a fost săvârşită Sfânta Liturghie de către un sobor de preoţi, între care s-a aflat şi părintele Teofil Herineanu, consilier economic al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei şi Luxemburgului, fiul vrednicului de pomenire protopop Teofil Herineanu.

În cadrul Sfintei Liturghii s-au înălţat rugăciuni pentru odihna sufletului protopopului Teofil Herineanu, de la a cărui mutare la cele veșnice au trecut patru ani.

Pr. cons. Teofil Herneanu a rostit un cuvânt de învățătură, în care a făcut o paralelă între întâmpinarea făcută de Zaheu și întâmpinarea făcută de Sfântul și Dreptul Simeon și Proo­rocița Ana, Mântuitorului Iisus Hristos.

La finalul Sfintei Liturghii a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru protopopul Teofil Herineanu, cel care a slujit Biserica lui Hristos timp de 50 de ani ca preot, și 37 de ani ca protopop al Dejului.

Ioan Buftea, protopopul Dejului, a subliniat că „dragostea și dorul față de părintele protopop Teofil Herineanu a făcut posibilă, încă o dată, unirea în rugăciune”. Pentru pilda de vieţuire şi slujire, ÎPS Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, alături de preoţii din Protopopiatul Dej, au hotărât ca Sala de Şedinţe a Protopopiatului Dej să poarte numele „Protopop Teofil Herineanu”.

Protopopul Teofil Herineanu s-a născut în 17 iulie 1939, în Dej, din părinţii Vasile şi Ana Herineanu. A urmat şcoala primară din Nuşeni (1946-1950), şcoala elementară din Beclean (1950-1953), şcoala medie de băieţi din Dej (1953-1956), Institutul Teologic Ortodox de Grad Universitar din Sibiu (l956-1962). S-a căsătorit cu prof. Maria Nedelea din Beclean. A fost hirotonit de Arhiepiscopul Teofil Herineanu, în Cluj-Napoca, în 27 şi 28 noiembrie 1965. A fost casier la Episcopia Vadului Feleacului şi Clujului (1962-1965), preot în parohia nou înfiinţată Dej – Valea Codorului – cu filiala Viile Dejului (1965-l975), Parohia Dej I (1975-2015), protopop al Dejului (1978-2015). A fost hirotesit iconom (1971), apoi iconom stavrofor (1982), a primit „Crucea Patriarhală” (2005). A trecut la cele veșnice pe 4 februarie 2015, la 75 de ani.

Social-Cultură

DEJ | Mai multe străzi din cartierul Dealul Florilor au rămas FĂRĂ APĂ POTABILĂ!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Mai multe străzi situate pe raza municipiului Dej au rămas joi, 21 noiembrie, fără apă potabilă din cauza unei avarii.

Compania de Apă Someș S.A. Cluj, sucursala Dej, aduce la cunoștința consumatorilor că astăzi, 21 noiembrie, cu începere de la ora 08:00, s-a întrerupt furnizarea apei potabile pe străzile Dobrogeanu Gherea (parțial), Constantin Brâncuși, Ion Andreescu, Incze Ianos, Crângului (blocurile U1, U2, M1, M2, M3), în vederea efectuării unor lucrări de reparații datorate unor avarii la rețeaua de alimentare cu apă, lucrări pentru care nu se pot asigura modalități alternative de alimentare.

Potrivit companiei, apa potabilă va fi întreruptă până în jurul orei 14:00.

Continuă să citești

Social-Cultură

Dej | Teatru pentru copii, vineri, la Centrul Cultural ”Arta”

Publicat acum

pe

loading...

Teatrul pentru copii ”Savoi” din București în parteneriat cu Primăria Municipiului Dej organizează vineri, 22 noiembrie, spectacolul umoristic- muzical pentru copii ”Doctorul AU…MĂ doare!”.

Piesa se va juca la Centrul Cultural ”Arta” și va avea două reprezentații, prima de la ora 10:00, iar a doua de la ora 11:00.

Prețul unui bilet de intrare este 8 lei.

Continuă să citești

Social-Cultură

Filmul documentar Kapitalism – rețeta noastră secretă, la cinematograful din Dej

Publicat acum

pe

loading...

Primăria Municipiului Dej prin Muzeul Municipal, în colaborare cu Centenarul Filmului Românesc, anunță proiecția filmului documentar Kapitalism – rețeta noastră secretă.

Filmul va rula în data de sâmbătă, 23 noiembrie 2019, în Sala Multimedia a Muzeului Municipal Dej. Intrarea este liberă, iar sala va fi ocupată în limita locurilor libere – sunt disponibile 46 de locuri.

Kapitalism – rețeta noastră secretă este un film documentar românesc regizat de Alexandru Solomon și lansat în România în anul. Regizorul imaginează o întoarcere a lui Nicolae Ceaușescu în țară după 20 de ani de la execuția sa. Dictatorul ar avea surpriza de a-i revedea pe o parte din foștii conducători ai aparatului comunist, în prezent deveniți mari magnați.

Filmul surprinde fenomenul privatizării forțate începute după căderea comunismului din România pe baza unei „rețete” al cărei compoziție cuprinde corupția, nepotismul și trecutul comunist. Sunt intervievați unii dintre cei mai controversați oameni de afaceri din țară precum Dan Diaconescu, Dinu Patriciu, Dan Voiculescu și George Copos.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare