Conectează-te cu noi

Social-Cultură

DEJ | Sute de elevi au participat la Festivalul de colinde și obiceiuri de iarnă, la Centrul Cultural „Arta” – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Centrul Cultural „Arta” Dej a găzduit marți după-amiază cea de-a XL-a ediție a festivalului de colinde și obiceiuri de iarnă al școlilor dejene.

Evenimentul organizat de Primăria Municipiului Dej la Centrul Cultural „Arta” a debutat la ora 16 cu mesajul primarului Morar Costan. Apoi, rând pe rând, au urcat pe scenă corurile de elevi ale şcolilor din municipiu: Școala Gimnazială nr.1, Școala Gimnazială „Avram Iancu”, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian”, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși”, Liceul Tehnologic „Someș”, Liceul Tehnologic Special și Clubul Copiilor Dej.

În cadrul festivalului au evoluat de asemenea formația „Datina”, trupa de teatru „Vistrian Roman” a Centrului Cultural „Arta”, Școala Vocaționala „Via Nova Domini” și Alexandra Moldovan.

Potrivit organizatorilor, peste 600 de elevi au urcat pe scena Centrului Cultural „Arta” pentru a colinda și pentru a prezenta obiceiuri de iarnă tradiționale.

Social-Cultură

Localități de lângă Dej, fără niciun medic de familie

Publicat acum

pe

loading...

Mai multe localități de lângă Dej nu au medic de familie, cel puțin asta arată cele mai recente date centralizate de Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF).

Conform FNPFM, în zona municipiului Dej se găsesc trei localități care nu ar avea medic de familie. Este vorba despre Jichișu de Jos (1127 populație), Bobâlna (1393 populație) și Vad (1953 populație).

La nivel național, nu mai puțin de 328 de localități (comune) din România nu au niciun medic de familie, potrivit FNPMF. De asemenea, 1.414 localități (comune și orașe) au deficit de medici de familie.

În ceea ce privește municipiul Dej, există 16 medici de familie, însă necesarul ar fi de 21. În Gherla sunt 12 și ar mai fi nevoie de unul singur.

Continuă să citești

Social-Cultură

Trei străzi din Dej au rămas în această dimineață FĂRĂ APĂ POTABILĂ!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Trei străzi din municipiul Dej au rămas în această dimineață fără apă potabilă.

Potrivit Companiei de Apă Someș SA, în vederea efectuării unor lucrări de reparații datorate unor avarii la rețeaua de alimentare cu apă, lucrări pentru care nu se pot asigura modalități alternative de alimentare, s-a întrerupt furnizarea apei potabile pe străzile Ceferiștilor, Triajului și Traian (parțial)

Potrivit companiei, apa potabilă va fi întreruptă până în jurul orei 14:00.

Continuă să citești

Social-Cultură

Zeci de tineri din Dej au vizitat Memorialul din Gherla – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

În cadrul Parteneriatului dintre Școală și Biserică, 80 de tineri au mers în vizită la Memorialul din Gherla.

În cadrul unui parteneriat între Parohia Ortodoxă Dej Valea Codorului și Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Dej, aproximativ 80 de elevi și profesori au vizitat joi, 13 februarie, Memorialul din Gherla.

Tinerii elevi au fost coordonați de părintele Adrian George Horj, iar programul vizitei a cuprins o prezentare a Memorialului Gherla, realizată de către părintele stareț, protosinghelul Grigorie Benea. Ulterior, a urmat vizitarea muzeului, a cimitirului memorial al deținuților politici și participarea la discuții libere pe marginea celor prezentate.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare