Conectează-te cu noi

Social-Cultură

DEJ | Tarifele pentru transportul în comun, MAJORATE! Cât plătește un dejean pentru o cursă cu autobuzul

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Începând de luni, 1 aprilie, locuitorii municipiului Dej scot mai mulți bani din buzunare pentru călătoriile cu mijloacele de transport public de persoane ale SC Transurb SA.

Consilierii locali din Dej au decis vineri, 29 martie, să majoreze tarifele pentru transportul public local de persoane prin curse regulate.

Unul dintre proiectele de hotărâre aflate la sfârșitul săptămânii trecute pe ordinea de zi a Consiliului Local Dej a vizat „aprobarea majorării tarifelor de transport cu autobuze în municipiul Dej”.

În expunerea de motive, inițiatorii acestui proiect au precizat că ultima majorare a avut loc la data de 1 martie 2018, iar până la data de 1 ianuarie 2019 indicele de creștere a prețurilor de consum pentru servicii a fost de 11%, iar pentru salarii a fost de 33%. Tot în această perioadă, prețurile pentru achiziția de carburanți, piese și anvelope au crescut. Dacă în luna octombrie 2017 un litru de motorină costa 4,82 lei fără TVA, la sfârșitul anului 2018 a ajuns să coste 5,35 lei fără TVA (o creștere de 11%). De asemenea, aceștia au mai precizat că costurile salariale au fost în valoare de 1.854.553 lei la data de 31 octombrie 2017, iar la data de 31 decembrie 2018 au fost în valoare de 2.472.482 lei, în condițiile în care salariul minim a ajuns la 2080 lei.

Printre motivele invocate de inițiatori se numără și majorarea tarifelor pentru Autoritatea Rutieră Română și Registrul Auto Român, dar și sumele mai mari plătite pe primele de asigurare auto.

În urma prezentării, consilierii locali dejeni au decis majorarea tarifelor la 2,50 lei/călătorie în oraș, începând cu data de 1 aprilie 2019.

Oamenii care locuiesc în Șomcut vor scoate tot 2,5 lei din buzunare pentru o călătorie, iar cei din Pintic 4,5 lei.

Cei care aleg varianta unui abonament vor plăti 90 de lei pentru o linie în oraș sau 125 de lei pentru două linii. De asemenea, dejenii care vor să circule cu autobuzul pe toate liniile vor plăti 160 lei, după cum se arată în proiectul de hotărâre adoptat de Consiliul Local Dej.

Social-Cultură

Dej | Teatru pentru copii, vineri, la Centrul Cultural ”Arta”

Publicat acum

pe

loading...

Teatrul pentru copii ”Savoi” din București în parteneriat cu Primăria Municipiului Dej organizează vineri, 22 noiembrie, spectacolul umoristic- muzical pentru copii ”Doctorul AU…MĂ doare!”.

Piesa se va juca la Centrul Cultural ”Arta” și va avea două reprezentații, prima de la ora 10:00, iar a doua de la ora 11:00.

Prețul unui bilet de intrare este 8 lei.

Continuă să citești

Social-Cultură

Filmul documentar Kapitalism – rețeta noastră secretă, la cinematograful din Dej

Publicat acum

pe

loading...

Primăria Municipiului Dej prin Muzeul Municipal, în colaborare cu Centenarul Filmului Românesc, anunță proiecția filmului documentar Kapitalism – rețeta noastră secretă.

Filmul va rula în data de sâmbătă, 23 noiembrie 2019, în Sala Multimedia a Muzeului Municipal Dej. Intrarea este liberă, iar sala va fi ocupată în limita locurilor libere – sunt disponibile 46 de locuri.

Kapitalism – rețeta noastră secretă este un film documentar românesc regizat de Alexandru Solomon și lansat în România în anul. Regizorul imaginează o întoarcere a lui Nicolae Ceaușescu în țară după 20 de ani de la execuția sa. Dictatorul ar avea surpriza de a-i revedea pe o parte din foștii conducători ai aparatului comunist, în prezent deveniți mari magnați.

Filmul surprinde fenomenul privatizării forțate începute după căderea comunismului din România pe baza unei „rețete” al cărei compoziție cuprinde corupția, nepotismul și trecutul comunist. Sunt intervievați unii dintre cei mai controversați oameni de afaceri din țară precum Dan Diaconescu, Dinu Patriciu, Dan Voiculescu și George Copos.

Continuă să citești

Social-Cultură

PROGRAMUL cinematografului din Dej în perioada imediat următoare

Publicat acum

pe

loading...

Primăria Municipiului Dej anunță programul Sălii Multimedia 3D din incinta Muzeului Municipal în perioada 22-28 noiembrie 2019.

VINERI –  22.11.2019

ORA 16:00 EVEREST(„EVEREST ” ADVENTURE/BIOGRAPHY,A.P.12 ANI,  116  MIN.)

SÂMBĂTĂ – 23.11.2019

ORA 11:00 ASTERIX ȘI VIKINGII (  FILM ANIMAȚIE, DUBLAT ÎN LIMBA ROMÂNĂ,  A.G., 75 MIN)

ORA 17:00 KAPITALISM  REȚETA NOASTRĂ SECRETĂ FILM DOCUMENTAR ROMÂNESC, 2010 A. G., 80 MIN

INRAREA ESTE LIBERĂ ÎN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE ÎN NUMĂR DE 46

MARȚI – 26.11.2019

ORA 16:00  BEN HUR  („BEN HUR” ACTION /DRAMA/HISTORY , A.P. -12 ANI,  118  MIN.)

MIERCURI – 27.11.2019

ORA 16:00  THE GREAT WALL („MARELE ZID”ACTION/ FANTASY/ DRAMA, A.P.-12 ANI,  103 MIN.)

JOI – 28.11.2019

ORA 16:00 KING ARTUR LEGEND OF THE SWORD („REGELE ARTUR LEGENDA SABIEI”DRAMA /ACTION, A.P.12 ANI., 126 MIN.)

”BILETELE POT FI PROCURATE DIN INCINTA LIBRĂRIEI MUNICIPALE DEJ DE MARȚI PÂNĂ SÂMBĂTĂ, ÎN INTERVALUL ORAR 8:00- 16:00, CU MAXIM O ZI ÎNAINTE DE RULAREA FILMULUI SAU CU O ORĂ ÎNAINTEA RULĂRII FILMULUI.

BILETELE SE VÂND ÎN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE! ÎN CAZUL ÎN CARE VOR EXISTA MAI MULTE SOLICITĂRI, FILMUL VA MAI FI RULAT ÎNCĂ O DATĂ, DUPĂ PRIMA PROIECȚIE.

ACCESUL ÎN SALĂ CU MÂNCARE ȘI BĂUTURI ALCOOLICE ESTE INTERZIS! VĂ MULȚUMIM PENTRU ÎNȚELEGERE!”, transmite Primăria Municipiului Dej.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare