Conectează-te cu noi

Social-Cultură

DEJ | Tarifele pentru transportul în comun, MAJORATE! Cât plătește un dejean pentru o cursă cu autobuzul

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Începând de luni, 1 aprilie, locuitorii municipiului Dej scot mai mulți bani din buzunare pentru călătoriile cu mijloacele de transport public de persoane ale SC Transurb SA.

Consilierii locali din Dej au decis vineri, 29 martie, să majoreze tarifele pentru transportul public local de persoane prin curse regulate.

Unul dintre proiectele de hotărâre aflate la sfârșitul săptămânii trecute pe ordinea de zi a Consiliului Local Dej a vizat „aprobarea majorării tarifelor de transport cu autobuze în municipiul Dej”.

În expunerea de motive, inițiatorii acestui proiect au precizat că ultima majorare a avut loc la data de 1 martie 2018, iar până la data de 1 ianuarie 2019 indicele de creștere a prețurilor de consum pentru servicii a fost de 11%, iar pentru salarii a fost de 33%. Tot în această perioadă, prețurile pentru achiziția de carburanți, piese și anvelope au crescut. Dacă în luna octombrie 2017 un litru de motorină costa 4,82 lei fără TVA, la sfârșitul anului 2018 a ajuns să coste 5,35 lei fără TVA (o creștere de 11%). De asemenea, aceștia au mai precizat că costurile salariale au fost în valoare de 1.854.553 lei la data de 31 octombrie 2017, iar la data de 31 decembrie 2018 au fost în valoare de 2.472.482 lei, în condițiile în care salariul minim a ajuns la 2080 lei.

Printre motivele invocate de inițiatori se numără și majorarea tarifelor pentru Autoritatea Rutieră Română și Registrul Auto Român, dar și sumele mai mari plătite pe primele de asigurare auto.

În urma prezentării, consilierii locali dejeni au decis majorarea tarifelor la 2,50 lei/călătorie în oraș, începând cu data de 1 aprilie 2019.

Oamenii care locuiesc în Șomcut vor scoate tot 2,5 lei din buzunare pentru o călătorie, iar cei din Pintic 4,5 lei.

Cei care aleg varianta unui abonament vor plăti 90 de lei pentru o linie în oraș sau 125 de lei pentru două linii. De asemenea, dejenii care vor să circule cu autobuzul pe toate liniile vor plăti 160 lei, după cum se arată în proiectul de hotărâre adoptat de Consiliul Local Dej.

Social-Cultură

Ansamblul ”SOMEȘANA” Dej la Festivalul Românilor de Pretutindeni – Chișinău 2019 – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

În perioada 14-15 septembrie 2019, români din toate colțurile lumii și-au dau întâlnire la Complexul etno-cultural VATRA aflat în apropierea Chișinăului. A răspuns invitației și Ansamblul Folcloric SOMEȘANA al Casei Municipale de Cultură Dej, participând cu un program artistic impresionant pentru publicul spectator și primind o Diplomă de  Excelență din partea organizatorilor.

În cadrul Festivalului Cultural al Românilor de Pretutindeni au urcat pe scena mare a Complexului peste 100 de ansambluri folclorice din România și Republica Moldova, precum și artiști consacrați de pe ambele maluri ale Prutului.

Festivalul are ca scop promovarea și conservarea valorilor culturale autentice. Acest festival este mijloc de comunicare și solidaritate atât între generații, cât și între localitățile înfrățite din Republica Moldova, România, Ucraina și Serbia. Pe lângă concertul propriu-zis a fost organizată și o impozantă paradă a portului popular pentru a arăta lumii specificul vestimentar al tuturor provinciilor românești. În incinta Complexului VATRA au existat mai multe spații amenajate pentru pregătirea bucatelor specifice tuturor provinciilor românești, dar și expoziții ale meșterilor populari.

Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni a transformat platoul Complexului VATRA, timp de două zile, într-un spectacol cultural al obiceiurilor, portului popular și al folclorului autentic, comori inestimabile, ce definesc un popor, făcându-l unic, statornic și nemuritor, așa cum au declarat organizatorii evenimentului.

Continuă să citești

Social-Cultură

Sergiu FLOROAIA, Cristi POPESCO și TOMA vin mâine în Braco Pub Dej! Hai la show!

Publicat acum

pe

loading...

Braco Pub Dej începe sesiunea de toamnă cu un show de stand-up comedy de zile mari: Sergiu Floroaia, Cristi Popesco și Toma Alexandru vin mâine seară, de la ora 21, în Dej!

Pe lângă multele proiecte în care sunt implicați – între care Show de Seară, Roast-ul lui Velea, Una Scurtă, Râzi ca Prostu, Podcast Ceva Mărunt sau Popesco ShowToma, Sergiu și Cristi reprezintă un ”trio” ce nu trebuie ratat pentru nimic în lume!

Cei trei nu au nevoie de nicio prezentare, aceștia făcându-se remarcați datorită originalității lor. Fiind prezenți în fiecare weekend pe scene din toată țara, Sergiu, Cristi și Toma au o ”chimie” specială și s-au coagulat ca grup.

Vara s-a cam sfârșit – la fel și concediile și vacanța, astfel că dejenii au mâine seară, de la ora 21, prilejul să marcheze acest final prin participarea la show-ul de stand-up comedy din Braco Pub. E primul show din această toamnă și vorba zice că… primul nu se uită niciodată!

Rezervări și informații: 0742.787.821 sau direct la Braco Pub Dej.

Continuă să citești

Social-Cultură

DEJ | Surpriză uriașă pentru un fost pompier de ziua lui. Planul pus la cale de colegi – VIDEO

Publicat acum

pe

loading...

La mai bine de două decenii de la pensionare, un fost pompier din Dej a trăit din nou emoțiile unei intervenții chiar de ziua lui de naștere, scrie stirileprotv.ro.

Bărbatul a urmărit cu sufletul la gură operațiunea militarilor veniți pe strada pe care locuiește. Doar că, în scurt timp, a aflat că totul a fost o simulare făcută de dragul lui.

Pompierii l-au felicitat și i-au cântat „La mulți ani!”, iar omul a plâns de fericire, mai scrie sursa citată.

Bărbatul, ieşit la pensie în urmă cu 23 de ani, este născut de Ziua Pompierilor şi locuieşte în Dej. Nu mica i-a fost mirarea când pe strada lui s-a trezit cu mai multe echipaje pregătite să stânga un incendiu. Doar că nu ştia că este o simulare şi cel căutat este chiar el.

Imediat ce pompierii au început să îi cânte „La mulţi ani!”, Babacu – aşa cum era alintat de colegi – a izbucnit în lacrimi de fericire.

Pentru că această intervenţie specială să fie una reuşita, pompierii au fost ajutaţi de familia pensionarului – care, după cum spun cei care îl cunosc – şi-a iubit enorm meseria.

Vezi materialul VIDEO, AICI!

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare