Conectează-te cu noi

Social-Cultură

DEJ | Tarifele pentru transportul în comun, MAJORATE! Cât plătește un dejean pentru o cursă cu autobuzul

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Începând de luni, 1 aprilie, locuitorii municipiului Dej scot mai mulți bani din buzunare pentru călătoriile cu mijloacele de transport public de persoane ale SC Transurb SA.

Consilierii locali din Dej au decis vineri, 29 martie, să majoreze tarifele pentru transportul public local de persoane prin curse regulate.

Unul dintre proiectele de hotărâre aflate la sfârșitul săptămânii trecute pe ordinea de zi a Consiliului Local Dej a vizat „aprobarea majorării tarifelor de transport cu autobuze în municipiul Dej”.

În expunerea de motive, inițiatorii acestui proiect au precizat că ultima majorare a avut loc la data de 1 martie 2018, iar până la data de 1 ianuarie 2019 indicele de creștere a prețurilor de consum pentru servicii a fost de 11%, iar pentru salarii a fost de 33%. Tot în această perioadă, prețurile pentru achiziția de carburanți, piese și anvelope au crescut. Dacă în luna octombrie 2017 un litru de motorină costa 4,82 lei fără TVA, la sfârșitul anului 2018 a ajuns să coste 5,35 lei fără TVA (o creștere de 11%). De asemenea, aceștia au mai precizat că costurile salariale au fost în valoare de 1.854.553 lei la data de 31 octombrie 2017, iar la data de 31 decembrie 2018 au fost în valoare de 2.472.482 lei, în condițiile în care salariul minim a ajuns la 2080 lei.

Printre motivele invocate de inițiatori se numără și majorarea tarifelor pentru Autoritatea Rutieră Română și Registrul Auto Român, dar și sumele mai mari plătite pe primele de asigurare auto.

În urma prezentării, consilierii locali dejeni au decis majorarea tarifelor la 2,50 lei/călătorie în oraș, începând cu data de 1 aprilie 2019.

Oamenii care locuiesc în Șomcut vor scoate tot 2,5 lei din buzunare pentru o călătorie, iar cei din Pintic 4,5 lei.

Cei care aleg varianta unui abonament vor plăti 90 de lei pentru o linie în oraș sau 125 de lei pentru două linii. De asemenea, dejenii care vor să circule cu autobuzul pe toate liniile vor plăti 160 lei, după cum se arată în proiectul de hotărâre adoptat de Consiliul Local Dej.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER