Conectează-te cu noi

Social-Cultură

DEJ | Zeci de bicicliști au pedalat sâmbătă, la o nouă ediție a „Marșului bicicliștilor dejeni” – FOTO

Publicat acum

pe

Cea de-a treia ediție a „Marșului bicicliștilor dejeni” s-a dovedit a fi un real succes. Zeci de bicicliști au pedalat și totodată au tras un semnal de alarmă locuitorilor municipiului Dej, dar și autorităților, asupra necesității utilizării bicicletei ca mijloc de deplasare.

Evenimentul a debutat sâmbătă după-amiază, la ora 16, în Piața Bobâlna și la acesta au răspuns „prezent” aproximativ 50 de bicicliști.

După o scurtă prezentare a traseului și după câteva schimburi de idei, cu toții au pornit în marș pe străzile orașului. Bicicliștii au stăbătut zona centrală a orașului, dar și o parte din cartierul Dealul Florilor.

Prin intermediul acestui eveniment, organizatorii au dorit să amintească autorităților locale și publicului larg că există o nevoie acută de promovare a utilizării bicicletei ca alternativă la transportul automobilistic în municipiul Dej, bicicleta fiind o bună soluție în deplasarea urbană zilnică, alături de transportul în comun.

Totodată, organizatorii au dorit să atragă atenția bicicliștilor că e nevoie de o conduită legală și civilizată în trafic. De asemenea, aceștia au încercat să aducă în atenția tuturor participanților la trafic de existența bicicliștilor.

Evenimentul, organizat de „Dejul Pedalează”, s-a bucurat de un real succes, mai ales că acesta a avut și un caracter caritabil. Pe perioada desfăsurării marşului a fost organizată o campanie de strângere de fonduri pentru Mădălin Mureșan, dejeanul care are nevoie de un transplant de inimă în străinătate.

Ne dorim ca Dejenii să iasă din zona de comfort, şi în zilele când vremea permite, să aibă curajul şi voinţa de a se deplasa la serviciu cu bicicleta, pentru că o bicicletă în trafic înseamnă o maşină în minus şi un loc de parcare în plus în oraş! Mulţumim şi celor care au donat pentru Mădălin, suma care am adunat-o azi a fost 298 de lei!”, au scris organizatorii pe Facebook.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER