Conectează-te cu noi

Social-Cultură

DEJ | Ziua Culturii Naționale va fi marcată vineri, la bustul poetului Mihai Eminescu

Publicat acum

pe

 

Mihai Eminescu Ziua Culturii

Primăria Municipiului Dej, în colaborare cu Consiliul Local și Centru Cultural „Arta”, organizează manifestări dedicate Zilei Culturii Naționale.

Evenimentul, care va avea loc vineri 15 ianuarie, va debuta cu începere de la ora 11:00 la bustul poetului Mihai Eminescu din cartierul 1 Mai din Dej cu intonarea Imnului Național al României, urmat de o slujbă de pomenire și depuneri de coroane și jerbe de flori.

Manifestările vor continua cu un moment artistic susținut de Marin și Petra Grad, urmat de un recital de poezie susținut de trupa „Vistrian Roman” a Casei Municipale de Cultură, coordonator Mariana Reman. Nu vor lipsi momentele muzicale susținute de Corala „Armonia” a Casei Municipale de Cultură, dirijor Doina Sima-Minea, și de Fanfara reprezentativă a municipiului Dej, dirijor Vasile Sima-Minea.

Evenimentul ce va avea loc la bustul poetului Mihai Eminescu, din cartierul 1 Mai,  va fi prezentat de Mariana Reman.

Totodată, la Biblioteca Municipală Dej va avea loc o expoziție de carte cu tema „Eminescu – Luceafărul nestins”.

Domeniul culturii, prin care o națiune își afirmă și promovează valorile identității sale, individuale și specifice, își găsește și în acest an, împlinirea în cadrul Legii 238/2010, privind ”Ziua Culturii Naționale”, avându-l ca inițiator și coautor pe deputatul dejean Cornel Itu.

Legea privind ”Ziua Culturii Naționale”, stabilită nu întâmplător pe data de 15 ianuarie, ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu, statuează, la început de an, doar debutul unor acțiuni mai ample, prin care fiecare moment cu valoare și semnificație istorică, se impune a fi rememorat și sărbătorit.

Omagiindu-l pe Mihai Eminescu, omagiem poporul român, realizările sale, jertfa și împlinirile sale. Evocându-l pe Mihai Eminescu, evocăm și cinstim memoria tuturor înaintașilor noștri”, a declarat în urmă cu un an Itu.

Ziua Culturii Nationale Dej (1)

Ziua Culturii Nationale Dej (2)

 

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER