Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Dej | Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, fără depuneri de coroane sau alte manifestări

Publicat acum

pe

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni este marcată, în fiecare an, la data de 15 martie. Anul acesta, UDMR Dej a decis să renunțe la manifestări.

Uniunea a anunțat că renunță la manifestări în acest an pentru a se conforma solicitărilor impuse de autoritățile naționale. ”Având în vedere noile măsuri de prevenție impuse de autorități și situația de risc pentru sănătatea publică, nu vom organiza în acest an evenimentele publice de comemorare a Revoluției Pașoptiste. Considerăm că, cel mai important este ca oamenii să fie în siguranță, sănătatea lor să nu fie în pericol. Recomandăm maghiarilor, ca în ziua de 15 martie să fie organizate, cel mult, depuneri de coroane în mod individual sau în grupuri mici. Astfel vor proceda și liderii locali și centrali ai Uniunii. Organizatorii locali vor anunța orele la care se vor desfășura depunerile de coroane. Facem apel la comunitatea maghiară să respecte regulile de sănătate publică!”, a precizat UDMR, în urmă cu câteva zile.

UDMR Dej, prin vocea consilierului local Anamaria Kovrig, ne-a anunțat că anul acesta nu vor avea loc manifestări cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni. “Să sărbătorim acasă, să ne protejăm părinții și bunicii. Așa putem fi eroi astăzi! # Aveți grijă unul de celălalt!”, a anunțat Kovrig.

”15 martie – Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Se împlinesc 172 de ani de la inceputul Revoluției din anul 1848, revoluție care a atins și zona noastră, cel mai dramatic eveniment fiind la 24 noiembrie 1848. În memoria celor căzuți atunci, a fost ridicat Monumentul ,,Leu” de pe strada Țibleșului. Dumnezeu să îi odihnescă”, a transmis primarul Morar Costan.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER