Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Dej – Ziua Recoltei și Festivalul Plăcintelor Someșene, un real succes – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

....

Piața Bobâlna Dej a găzduit astăzi un eveniment devenit tradiție – Ziua Recoltei și o premieră – Festivalul Plăcintelor Someșene.

....

Primăria Municipiului Dej a organizat și în acest an Ziua Recoltei, iar sute de dejeni au răspuns ”prezent” invitației de a își face cumpărături pentru iarnă la prețuri foarte bune, încă de la ora 9, atunci când a debutat expoziția cu vânzare. De pe tarabele comercianților și producătorilor nu au lipsit legumele, fructele, carnea, afumăturile, lactatele, vinul și mustul, dulcețurile, zacusca, murăturile, mierea şi multe alte bunătăţi.

Ziua Recoltei a marcat anul acesta și o premieră. ”Festivalul Plăcintelor Someșene” s-a bucurat de prezența Centrelor de Informare și Promovare Turistică Dej, Cășeiu, Chiuiești, Cuzdrioara, Mica, Vad și Ciceu-Mihăiești, iar plăcintele făcute de reprezentanții centrelor s-au vândut mai ceva ”ca pâinea caldă”. În ciuda temperaturii scăzute de afară, dejenii au așteptat chiar și 20 de minute la rând pentru a savura delicioasele plăcinte cu dulceață (silvoiță), cu brânză sau varză.

Tot în cadrul evenimentului de azi a fost organizat și un spectacol artistic susținut de Orchestra de muzică populară ”Someșana” a Casei Municipale de Cultură ”George Coșbuc” Dej (dirijor prof. Zenu Zanc), Ansamblul folcloric ”Someșana” a Casei Municipale de Cultură ”George Coșbuc” Dej (solistă Alexandra Moldovan, instructori coregrafi Reghina și Lucian Tecar, coordonator artistic Doina Sima-Minea) și soliștii vocali Zina Doboș, Ramona Haranguș, Iulia Iosip, Camelia și Diana Rodilă, Gavril Ciciovan, Claudiu Moldovan, Ioana Breda Morar, Alina și Adela Zanc, Ioan Dordoi și Felix Gălan.

Este un eveniment prin care dorim să promovăm producătorii, produsele și tradițiile din zona noastră”, a explicat primarul municipiului Dej, Morar Costan.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER