Conectează-te cu noi

Politic

Dejeanul Cornel Itu: Românii cu boli cronice, bătaia de joc a Guvernului Orban

Publicat acum

pe

Deputatul dejean Cornel Itu a transmis un comunicat de presă referitor la situația românilor care suferă de boli cronice.

”Situația românilor care suferă de boli cronice în criza sanitară generată de pandemia de coronavirus a fost și este, în continuare, complet neglijată de Guvernul Orban. Sute de mii de pacienți cronici, diagnosticați cu cancer, diabet, AVC, boli renale sunt lăsați de izbeliște de stat, deși ar trebui să beneficieze de tratamente prompte, care le pot salva viața.

Președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice a tras un semnal de alarmă în legătură cu această stare de fapt inadmisibilă, amintind faptul că s-au stins pacienți cu AVC din cauza intervenției prea târzii, dat fiind că au așteptat câte 4 sau 5 ore ca să treacă de triajul pentru COVID-19. Bolnavii cronici au nevoie de acces rapid la tratamente, Ministerul Sănătății are datoria de a stabili circuite și reguli clare pentru urgențele pacienților cronici, fiind vorba de viețile a sute de mii de români!

În ultimele trei luni, medicii au pus puține diagnostice de boli cronice, însă acest lucru nu înseamnă că ele nu există. Ba dimpotrivă, spitalele vor trebui să trateze un număr mai mare de cazuri de bolnavi cronici, mulți dintre ei cu forme agravate din cauza nepăsării Guvernului. Să nu uităm cât de greu au implementat liberalii emiterea rețetelor online, cum au obligat 3 milioane de bolnavi cronici, în plină epidemie (până la sfârșitul lunii martie) să stea la cozi pentru medicamente! Să nu uităm cum și-au bătut joc de bolnavii de cancer, de diabet, de boli cardiovasculare, punându-i pe drumuri în astfel de vremuri dificile chiar și pentru cei sănătoși!”, a transmis Cornel Itu, deputat PSD – Circumscripția 13 Cluj.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER