Conectează-te cu noi

Eveniment

Dejeanul Gheorghe Benea, plasat sub control judiciar

Publicat acum

pe

Gheorghe Benea new

Tribunalul Bucureşti a decis ca fostul director al Loteriei Române, dejeanul Gheorghe Benea, să fie cercetat sub control judiciar, îar Ovidiu Rîpanu, şef Serviciului Achiziţii la data fatptelor, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, aceştia fiind acuzaţi de luare de mită şi abuz în serviciu, potrivit Mediafax.

Ovidiu Rîpanu este cercetat şi pentru spălare de bani. În aceeaşi cauză alte două persoane sunt cercetate sub control judiciar, iar alţi şase suspecţi, printre care şi fiica fostului director al firmei, sunt cercetaţi în libertate.

Decizia instanţei este executorie însă nu şi definitivă.

„La data de 17 mai 2010, conducerea Companiei Naţionale Loteria Română a atribuit unei societăţi comerciale cu activitate de comercializare autovehicule (dealer auto), administrată de suspectul Sorescu Nicolae Virgil, un contract de furnizare de 182 de autovehicule în sistem buy-back, în valoare de 13.386.378,73 lei pentru înlocuirea parcului auto al Loteriei Române. Contractul a fost iniţiat, fundamentat şi atribuit cu încălcarea prevederilor legale, prin licitaţie trucată anume pentru a favoriza respectiva societate comercială care a vândut astfel, Loteriei Române, autovehicule la un preţ substanţial mai mare decât preţul pieţei. De exemplu, inculpaţii Benea Gheorghe, Rîpanu Ovidiu şi suspectul Lăzăreanu Remus au iniţiat procedura de achiziţie fără a estima valoarea contractului de achiziţie pe baza unor calcule care să aibă în vedere toate sumele plătibile; nu a fost întocmit un studiu de piaţă pentru determinarea valorii estimate a autovehiculelor noi achiziţionate; nu a fost determinată nici valoarea estimată a parcului auto vechi al C.N.L.R. care urma a fi predat în sistem buy-back; nu a luat în calcul pentru determinarea valorii estimate a achiziţiei cheltuielile suplimentare – cu RCA, Casco, mentenanţă – prevăzute în documente”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Prejudiciu adus Loteriei Române este de 2.314.707 lei, arată procurorii. În schimbul atribuirii contractului de schimbare a parcului auto al Loteriei Române, persoane din conducerea Loteriei române ar fi primit sume de bani şi bunuri.

„În calitate de şef Serviciu Achiziţii în cadrul C.N.L.R. şi în calitate membru în comisia de evaluare a ofertelor, inculpatul Rîpanu Ovidiu a pretins, la sfârşitul anului 2009 şi începutul anului 2010, pentru sine şi pentru alţii suma de 1.500.000 lei, 4 autovehicule noi, respectiv un autovehicul marca Cadillac; un autovehicul marca Hummer; un autovehicul marca Opel şi un autovehiculului marca BMW şi un număr de 182 de autovehicule second hand rezultate din contractul de înlocuire a parcului auto în sistem buy back, din care a primit: suma totală de 1.081.061,96 lei, în perioada iulie-septembrie 2010 (bani remişi din conturile societăţii administrate de Sorescu Nicolae Virgil în contul unei firme aparţinând lui Rîpanu Ovidiu; 4 autovehicule noi respectiv un autovehicul marca Cadillac în sumă de 160.682,99 lei; un autovehicul marca Hummer în valoare de 139.364,72 lei; un autovehicul marca Opel în valoare de 59.380,80 lei şi un autovehiculului marca BMW în valoare de 139.230 lei; autovehicule second hand în valoare de 1.179.029,68 lei, în perioada septembrie 2010 – ianuarie 2011″, arată DNA.

Potrivit sursei citate, din cele patru autovehicule preluate de Rîpanu Ovidiu, în cursul lunii iulie 2010, dejeanul Benea Gheorghe, director general al Loteriei, ar fi primit, prin intermediul fiicei sale, pentru aceasta, autovehicul marca BMW în valoare de 139.230 lei.

„Pentru a ascunde adevărata provenienţă a bunurilor/banilor ce fac obiectul infracţiunii de luare de mită, inculpatul Rîpanu Ovidiu, folosindu-se de două firme pe care le controla prin intermediul suspecţilor Niculae Iulian Cătălin şi Bran Marius, a preconstituit relaţii comerciale nereale, vizând prestării de servicii fictive”, se arată în comunicat.

Gheorghe Benea şi Ovidiu Rîpanu sunt trimişi în judecată într-o altă cauză instrumentată de DNA.

Sursa – Mediafax.ro

CITEȘTE ȘI:

Dejeanul Gheorghe Benea, reținut de DNA pentru luare de mită și abuz în serviciu

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER