Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Delegație din orașul francez Le Quesnoy, vizită la Primăria Dej – FOTO

Publicat acum

pe

delegatie-le-quesnoy-primaria-dej-3

Mai multe cadre didactice din orașul francez Le Quesnoy au vizitat ieri, 25 noiembrie, Primăria Municipiului Dej.

Oaspeții au fost însoțiți de mai multe cadre didactice de la Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” Dej, instituția de învățământ dejeană fiind gazda profesorilor din Le Quesnoy.

Am avut plăcerea să primesc vizita unui grup de cadre didactice de la Liceul Agricol din oraşul francez Le Quesnoy şi Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” Dej, liceul dejean fiind gazda profesorilor din Le Quesnoy.

Grupul francez, condus de directorul liceului şi însoţit de preşedinta Asociației de Cooperare Franco-Română, Dora Leblanc, se află în aceste zile în municipiul nostru, în cadrul parteneriatului pe care Liceul Agricol din Le Quesnoy şi Liceul Teoretic Alexandru Papiu Ilarian, l-au demarat anul trecut.

Relaţiile de prietenie între Dej şi Le Quenoy au început în anul 2000, mă bucur că s-au extins şi iată că, astfel de parteneriate, aşa cum le-am transmis şi în cadrul vizitei, sunt deosebit de benefice atât pentru cadrele didactice cât şi pentru elevi, prin schimburile de experienţă şi interculturale. Felicit conducerile şi cadrele didactice ale ambelor licee, pentru iniţierea parteneriatului şi le urez succes în derularea lui”, a declarat primarul municipiului Dej, ing. Morar Costan.

„Am fost onorată să particip şi eu, în calitate de viceprimar, la această întâlnire, cu atât mai mult cu cât eu cred cu adevărat în promovarea culturii şi tradiţiilor dintre România şi Franţa, cultivarea dragostei pentru activităţi educative desfăşurate în limbi străine, lărgirea orizontului cultural, încurajarea elevilor de a învăţa şi de a comunica într-o limbă străină”, a afirmat Teodora Muncelean, viceprimarul municipiului Dej.

Delegaţia oraşului francez Le Quesnoy a fost condusă de către directorul Liceului Agricol din Le Quesnoy şi de către preşedintele Asociaţiei de Cooperare Franco-Română, Dora Leblanc, iar delegaţia Liceului Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” a fost condusă de către Dorina Gherman, directorul instituției, dar şi de directorul adjunct, Armand Dimitriu.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER