Conectează-te cu noi

Politic

Deputatul dejean Cornel Itu: ”Mica Unire, o lecție prețioasă pentru politicienii de azi”

Publicat acum

pe

loading...

Deputatul dejean Cornel Itu a transmis un comunicat de presă cu ocazia Unirii Pruncipatelor Române.

”La distanță de 161 de ani, înfăptuirea Unirii Principatelor Române, ca prim pas spre desăvârșirea României, acest act istoric încă are multe să ne spună, să ne stea ca model de atitudine și acțiune politică. Unirea Principatelor Române, cunoscută și sub denumirea de Mica Unire, s-a produs la scurt timp după alegerea ca domnitor a lui Alexandru Ioan Cuza, a cărui domnie, deși nu foarte îndelungată, adică din 1859 până în 1866, a reprezentat o perioadă de maximă dezvoltare a României moderne. Prin adoptarea primei Constituții românești, prin reforma electorală, secularizarea averilor mănăstirești, reforma agrară, a învățământului, domnia lui Alexandru Ioan Cuza a pus bazele dezvoltării moderne a României, așa cum o cunoaștem azi.

În anul 2020, când România este încă măcinată de prea multă discordie sădită de o anumită parte a clasei politice, nu de puține ori chiar de către președintele țării, cea mai bună lecție este să ne aplecăm puțin asupra momentelor istorice care au creat un stat puternic, vizibil și demn în spațiul european și internațional, să avem în gând și în inimă faptul că binele românilor este mai presus de toate jocurile politice și de interesele mărunte și personale. Mica Unire este un astfel de prilej de reflecție!

La mulți ani, dragi români!”, transmite, printr-un comunicat de presă, Cornel Itu – deputat PSD Circumscripţia 13 – Cluj

RECLAMĂ

TU AI DAT LIKE?

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER