Conectează-te cu noi

Eveniment

Descindere a mascaților în Mănășturel! Un suspect a fost reținut de polițiști – FOTO

Publicat acum

pe

 

 

....

....

Mascații au descins zilele trecute la o locuință din localitatea clujeană Mănășturel, la domiciliul unei persoane bănuite de un furt produs într-un orășel din sudul Italiei.

Sute de obiecte de patrimoniu au fost furate din Casalvecchio, un orășel din sudul Italiei, prejudiciul ridicându-se la aproximativ 500.000 de euro. Pritre suspecți se află și un tânăr din localitatea clujeană Mănășturel.

Întreaga comunitate a micului orășel Casalvecchio este în stare de șoc, după ce în noaptea de 1 spre 2 februarie 2017 mai multe persoane au intrat prin efracție în muzeul parohial din localitate, unde erau păstrate mai multe obiecte care făceau parte din patrimoniul orașului respectiv. Se pare că hoții au rupt gratiile de la geamul muzeului, au pătruns în interior și au furat tot ce le-a căzut în mână.

Potrivit anchetatorilor italieni, spărgătorii au acționat nestingherit la adăpostul întunericului, din cauză că alarma muzeului era defectă de aproape o lună de zile. Cazul a creat controverse chiar și la nivelul conducerii orașului Casalvecchio, deoarece oamenii acuză autoritățile că au păstrat în mod nepotrivit patrimoniul orașului, în loc să îl depoziteze într-un loc sigur, la o bancă. Presa italiană afirmă că printre obiectele dispărute se aflau nu doar piese din patrimoniul orașului respectiv, ci și obiecte din aur ale altor biserici din regiune, a căror preoți le credeau în siguranță în locul respectiv.

Ancheta declanșată de autoritățile italiene a ajuns în cele din urmă la mai mulți români, care în momentul de față sunt suspectați că au luat parte la furt. Printre ei se află și un tânăr din localitatea clujeană Mănășturel. Locuința acestuia a fost percheziționată de mascați zilele trecute. Aceștia l-au săltat pe tânărul suspect de pe o stradă din cartierul Dealul Florilor din Dej și, ulterior, înarmați cu detectoare de metale, anchetatorii au căutat, în prezența suspectului, aurul dispărut. Mascații au căutat obiectele de patrimoniu atât în locuința suspectului, cât și în curtea acestuia. Din păcate, oamenii legii nu au găsit deocamdată nicio bucățică din tezaurul furat la locuința suspectului din Mănășturel.

Chiar și așa, bărbatul a fost arestat preventiv, deoarece polițiștii italieni au emis pe numele său un mandat european de arestare.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER