Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Deținutul de la Penitenciarul Gherla care a aprins o pătură în celulă a încercat să evadeze în urmă cu două luni!

Publicat acum

pe

Deţinutul care anul trecut a încercat să evadeze din Penitenciarul Gherla scobind peretele a dat foc, marţi, camerei de izolare în care era. În mod normal, la izolare nu avea cum să aibă asupra sa brichetă sau chibrite, scrie Mediafax.

Potrivit unui comunicat Penitenciarului Gherla, un deţinut a aprins o pătură.

Incidentul a fost descoperit repede, astfel că nu s-au înregistrat alte pagube materiale sau rănirea deţinutului.

Deţinutul a fost supus unui control medical, în urma căruia s-a constatat că starea sa de sănătate este corespunzătoare.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că este vorba despre deţinutul Mădălin Lupu, cel care a vrut să evadeze în prima jumătate a lunii decembrie 2019 prin scobirea peretelui celulei.

Şi-a incendiat camera şi a dat foc la o pătură şi la o căciulă plină cu ziare astfel că s-a umplut de fum camera şi holul secţiei de deţinere. El executa o pedeapsă cu izolare de 10 zile şi a fost transporrtat apoi la Spitalul Penitenciar Dej. În mod normal, la izolare nu avea cum să aibă asupra sa brichetă sau chibrite, se va verifica şi acest aspect”, au spus sursele.

Anul trecut, deţinutul a încercat să evadeze din Penitenciarul Gherla scobind peretele, dar a fost prins. Surse judiciare spuneau atunci că Niki Mădălin Lupu, condamnat la închisoare pe viaţă pentru patru crime, a săpat un tunel în zidul camerei de deţinere, în spatele frigiderului. Deţinutul uda tunelul cu apă pentru a atenua zgomotele. Intenţia lui Lupu era să sară gardul în curtea bisericii Penitenciarului Gherla şi de acolo în fabrica dezafectată de mobilă a închisorii.

Tentativa de evadare a fost zădărnicită în urma informaţiilor primite de gardieni de la doi deţinuţi, colegi de celulă cu Lupu.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER