Conectează-te cu noi

Eveniment

DEZASTRU între Dej și Jibou. Un tren de marfă a deraiat – traficul feroviar, BLOCAT – FOTO

Publicat acum

pe

Tren deraiat Dej Jibou Letca sare Salina Ocna Dej (3)

Un tren de marfă a deraiat azi-noapte, în jurul orei 01:00, între localitățile Dej și Jibou.

Potrivit primelor informații, un tren de marfă, care se deplasa dinspre Dej înspre Valea lui Mihai, a deraiat azi-noapte pe raza localității Letca, județul Sălaj. Este vorba despre trenul marfar nr. 42691 care transporta sare, de la Salina Ocna Dej.

După producerea incidentului, în zonă au intervenit mai multe echipaje de poliție și pompieri care au demarat procedurile de cercetare la fața locului. Din fericire, nu s-au înregistrat victime ci doar pagube materiale.

Circulația feroviară este blocată, la fața locului urmând să ajungă și reprezentanți ai CFR. Aceștia vor trebui să stabilească cauzele care au dus la producerea evenimentului, după care să încerce punerea pe șine a ansamblului.

Traficul feroviar între localitățile Jibou (jud. Sălaj) și Dej (jud. Cluj) este întrerupt. Situația s-a creat după ce 10 vagoane ale trenului marfar 42691 (încărcat cu sare) au deraiat în stația CF Lețca (jud. Sălaj), în această noapte. Nu s-au înregistrat victime”, anunță Centrul Infotrafic al Poliției Române.

Potrivit CNCF CFR SA (Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA), trenul aparține operatorului național de transport feroviar de marfă și asigura un transport de sare pe relația Dej-Valea lui Mihai. La fața locului s-au deplasat comisiile de cercetare ale CFR SA, CFR Marfă și AFER, precum și echipele de intervenție din cadrul Regionalei CF Cluj pentru repunerea pe șină a vagoanelor răsturnate.

Călătorii vor circula cu mijloace auto, puse de dispoziție de CFR

Călătorii cu destinațiile Satu Mare, Baia Mare, Cluj-Napoca, București Nord vor circula cu trenurile aflate în circulație până la stațiile Jibou, respectiv Ileanda, iar pe distanța Jibou  – Ileanda și retur se va asigura transbordarea cu mijloace auto.

  • pasagerii trenului  IR 1746 Satu Mare – Baia Mare – Jibou – Letca – Ileanda – Dej Călători – Bucuresti Nord vor circula pana la Jibou, între Jibou și Ileanda se asigură transbordarea cu mijloace auto, pe distanța Ileanda – Cluj-Napoca – Sighișoara – Brașov – București Nord vor circula cu trenul suplimentar IR 12590.
  • pasagerii trenului IR 1641/R 4090 București Nord – Brașov – Dej Călători – Letca – Jibou – Baia Mare – Satu Mare, vor circula cu acest tren până la Ileanda, între Ileanda și Jibou se asigură transbordarea cu mijloace auto, iar pe distanța Jibou – Baia Mare – Satu Mare vor circula cu trenul suplimentar IR 12591.
  •  de asemenea, și pentru trenurile Regio se asigură transbordarea pasagerilor între Jibou – Ileanda și retur.

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate si vor sa renunte la calatorie, vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/calatoriilor, conform Regulamentului de transport pe calea ferata in vigoare. Mai multe detalii despre conditiile de restituire a tarifelor de transport  sunt disponibile pe site-ul www.cfrcalatori.ro. 

Rugam pasagerii ca inainte de calatorie, sa solicite informatii despre modificarile produse in traficul feroviar la numarul de telefon 021/9521, sa se adreseze personalului nostru din statii”, se arată într-un comunicat al CFR Călători.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER