Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

DIICOT Cluj-Napoca | Bărbat reținut pentru trafic internațional de droguri

Publicat acum

pe

....

droguri flagrant DIICOT BCCO

Potrivit unui comunicat al DIICOT, Fabian Friczi Atila Iozsef, de 51 de ani, din Cluj-Napoca, a fost reținut joi de procurorii DIICOT, el fiind ulterior arestat preventiv pentru trafic internațional de droguri.

....

La data de  16.06.2016  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului FABIAN-FRICZI ATILA-IOZSEF, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc, trafic internaţional de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă  că la data de 15.06.2016, inculpatul Fabian-Friczi Atila-Iozsef a introdus pe teritoriul României, după efectuarea procedurilor specifice vamale la Biroul Vamal Otopeni,  un număr de 22 colete, expediate din Tanzania, în cantitate totală de 351,07 kg frunze khat, ce conţineau Cathinone, droguri de mare risc, respectiv Cathine, droguri de risc.

Drogurile au fost declarate la intrarea în România ca fiind frunze de hena importate din Tanzania, utilizate în industria cosmetică.

Ulterior, inculpatul a transportat aceeaşi cantitate de frunze de khat pe teritoriul României, de la sediul Biroului Vamal Otopeni, până în parcarea unui centru comercial din Bucureşti unde s-a procedat la efectuarea prinderii în flagrant.

Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că reţeaua infracţională a fost coordonată de către persoane de origine africană, rezidente în Marea Britanie, iar drogurile trebuiau să ajungă pe piaţa neagră din Marea Britanie, valoarea acestora fiind de aproximativ 700.000 de euro.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog şi  reprezentanți ai A.N.A.F – Direcţia Generală a Vămilor.

La data 16.06.2016 Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea inculpatului Fabian-Friczi Atila-Iozsef,  pentru o perioadă de 30 de zile.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER