Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Directorul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, sancționat și reclamat la Parchet

Publicat acum

pe

Consiliul Judetean Cluj, întrunit în sedintă extraordinară, a adoptat vineri, 3 februarie 2017, proiectul de hotărâre privind sanctionarea disciplinară a directorului general al Directiei Generale de Asistentă Socială si Protectia Copilului Cluj, Daniel Tămas.

Decizia forului administrativ judetean vine ca urmare a cercetării administrative întreprinse în acest sens de o comisie de disciplină constituită, potrivit legii, în cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judetean Cluj, comisie care a propus sanctionarea disciplinară a directorului Claudiu Daniel Tămas cu sanctiunea prevăzută de art. 77 alin. 3 lit. b) din Legea nr. 188/1999, respectiv diminuarea drepturilor salariale cu 20% pe o perioadă de 3 luni.

Sancțiunea vine ca urmare a unei serii de abateri disciplinare constatate în exercitarea functiei de director al Directiei Generale de Asistență Socială şi Protectia Copilului, respectiv cea de neglijentă repetată în rezolvarea lucrărilor si încălcarea prevederilor legale referitoare la îndatoriri, conform constatărilor expuse în Raportul Comisiei de disciplină.

Întrucât pe parcursul efectuării cercetării disciplinare a domnului director al Claudiu Daniel Tămas s-au constatat indicii că poate fi angajată răspunderea contraventională, comisia de disciplină a sesizat Inspectoratul Judetean în Constructii Cluj (adresa nr. 60/17.01.2016, urmând ca acesta să dispună măsurile care se impun.

Totodată,  întrucât s-au constatat indicii că faptele constatate pe parcursul cercetării pot angaja răspunderea penală, Comisia de disciplină a sesizat atât Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca (Sesizarea nr. 61/17.01.2016 si adresa nr. 2001/26.01.2017).

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER