Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Doar o singură posibilă infracțiune semnalată în județul Cluj la alegerile prezidențiale de duminică!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Peste 230 de sesizări de posibile incidente şi infracţiuni electorale au fost înregistrate în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, de două ori mai puţine decât la prezidenţialele din 2014, a anunțat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI, potrivit Mediafax.

La nivel naţional, pe parcursul zilei de 24 noiembrie, în intervalul 7.00-21.00, au fost înregistrate 236 de sesizări cu privire la săvârşirea unor contravenţii sau infracţiuni electorale, mai puţine cu 54,18% decât în turul doi al scrutinului prezidenţial din 2014 când au existat 504 de evenimente sesizate. Aproape jumătate dintre cele 236 de semnalări de incidente electorale nu s-au confirmat în urma verificărilor efectuate până la acest moment de poliţişti”, a spus, luni, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

În general, sesizările din ziua votului au fost de corupere a alegătorilor, fraudă la vot, pierderea ştampilei în urna de vot, continuarea propagandei electorale, aşa-zis turism electoral, sfătuirea alegătorilor cum să voteze, comercializarea şi consumul de băuturi alcoolice în spaţiul de protecţie al secţiei de votare, violarea confidenţialităţii votului.

Faţă de 96 de infracţiuni sesizate în 2014, ieri (duminică – n.r.) s-au înregistrat cu aproximativ 55% mai puţine, respectiv 43 de fapte de natură penală, astfel în Dolj – 6, Galaţi – 3, Teleorman – 3, Bucureşti – 3, Olt – 3, Constanţa – 2, Giurgiu – 2, Argeş – 2, Dâmboviţa – 2, Gorj – 2, Hunedoara – 2, Iaşi – 2, Sibiu – 2 şi Mehedinţi, Neamţ, Brăila, Călăraşi, Cluj, Prahova, Tulcea, Timiş şi Vaslui cu câte o sesizare de infracţiune electorală. În prezent se efectuează cercetări cu privire la 36 de persoane. Faţă de niciuna dintre aceste persoane nu au fost dispuse măsuri preventive”, mai spune Dajbog.

În ziua votului au fost aplicate 46 sancţiuni contravenţionale, respectiv 25 de amenzi în valoare de aproape 25.000 lei şi 21 de avertismente scrise.

Potrivit sursei citate, au fost raportate şi 38 de cazuri medicale la nivelul a 38 secţii de votare din 18 judeţe şi din municipiul Bucureşti.

Ştiri din zonă

Macara răsturnată în Florești! Operatorul a rămas blocat sub utilaj – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Un bărbat în vârstă de 39 de ani a fost rănit miercuri, în jurul orei 12:10, pe raza localității clujene Florești, după ce macaraua în care se afla s-a răsturnat.

La fața locului au intervnit în scurt timp pompierii din cadrul ISU Cluj cu o autospecială dotată cu modul de descarcerare, un echipaj SMURD, dar și polițiștii.

Potrivit primelor informații, macaraua s-a răsturnat în momentul în care ridica materiale de construcții pentru un bloc aflat în construcție, de pe strada Teilor din Florești.

Pompierii au găsit la locul solicitării un bărbat în vârstă de 39 de ani, care se afla în cabina utilajului și suferise traumatisme severe la nivelul piciorului stâng. Salvatorii au acționat pentru a scoate bărbatul din cabina avariată a utilajului, folosind echipamentele din dotare, cât și manevrele specifice, astfel încât să nu-i agraveze leziunile suferite și să-l predea echipajului SMURD, în vederea acordării primului ajutor calificat.

Victima a fost transportată ulterior la spital pentru investigații de specialitate.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Șapte unități de învățământ din județul Cluj, închise parțial din cauza GRIPEI!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Peste 3.200 de elevi sunt afectaţi din cauza suspendării cursurilor din mai multe unităţi de învăţământ, la nivel naţional, numărul fiind mai mare cu 1.100 de cazuri faţă de luni, a anunțat marţi Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC).

Conform unei informări transmise de MEC, 3.208 elevi stau acasă marţi, după ce şcolile şi grădinuiţele unde studiau s-au închis din cauza numărului de cazuri confirmare cu gripă. Numărul este în creştere cu 50% faţă de ziua precedentă, când, peste 2.100 de elevi au fost afectaţi de măsuri.

Cele mai multe unităţi de învăţământ sunt închise în Bucureşti şi în judeţul Braşov.

În județul Cluj sunt închise parțial șapte unități de învățământ. Este vorba despre Gradinita cu PP Lizuca Cluj-Napoca, Gradinita cu PP Academia Piticilor Cluj-Napoca, Liceul Baptist Emanuel Cluj-Napoca, Liceul Teologic Reformat Cluj-Napoca, Scoala Gimnaziala Ioan Creanga Cluj-Napoca, Liceul Elf Cluj-Napoca și Liceul Teoretic Avram Iancu Cluj-Napoca.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Ministrul Muncii, împiedicat de un paznic să intre în sediul unei instituţii din Cluj

Publicat acum

pe

loading...

Violeta Andrei nu a fost lăsat să intre marţi, de către paznic, la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Cluj, decât după ce s-a legitimat, scrie Mediafax.

Directorul DGASPC Cluj, Daniel Tămaş, a declarat pentru sursa citată că accesul în curtea instituţiei este reglementat de proceduri, pe care paznicul le-a respectat.

Eu sunt în concediu medical dar, din câte am fost informat, ministrul Muncii s-a prezentat, marţi, la sediul DGASPC Cluj, cu o maşină a Prefecturii şi a vrut să intre. La noi este o procedură serioasă de acces, iar paznicul nu a permis accesul maşinii în curte, el are o procedură clară pe care a respectat-o. Nu intră oricine, oricând, pentru că avem centrul de primiri în regim de urgenţă a copiilor, care este cu regim special, centrul pentru mamele abuzate. După câteva minute de parlamentări, după ce şoferul i-a spus că e vorba de ministrul Muncii, paznicul a cerut ca toată lumea să se legitimeze, ocupanţii au coborât din maşină, astfel că le-a permis accesul”, a spus Tămaş.

Acesta a subliniat că Violeta Alexandru a stat de vorbă 10 minute cu un şef de serviciu şi cu unul dintre directori.

D-na ministru nu a spus care a fost scopul vizitei”, a subliniat Daniel Tămaş.

Şeful DGASPC Cluj l-a felicitat pe paznic pentru atitudine şi pentru faptul că a respectat procedura de acces şi nu s-a lăsat intimidat de vizita ministrului Muncii.

Je suis paznic”, a spus Tămaş.

Ministrul Muncii a fost însoţit de preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Persoanelor cu Dizabiltăţi.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare