Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Doi bărbați aflați în Penitenciarul Gherla au cerut înlocuirea măsurii pe motiv de COVID-19

Publicat acum

pe

loading...

Doi bărbați aflați în Penitenciarul Gherla au cerut magistraților înlocuirea măsurii arestului preventiv pe motiv de COVID-19.

”Solicitam respectuos inlocuirea masurii arestarii preventive cu o masura mai blanda avand in vedere pandemia existenta pe toate continentele de boala coronavirus COVID 19, provenita de la coronavirus SARS-CoV-2.

Subsemnatii suntem inchisi in penitenciarul Gherla unde exista 783 persoane private de libertate la care se mai adauga si functionarii din penitenciar apartinand Ministerul Justitiei.

Subsemnatii suntem inchisi pentru o fapta de gravitate de redusa intrucat ne -am impacat cu persoana vatamata si aceasta la randui sufera din cauza faptului ca suntem arestati (suntem cumnati cu doamna P.A., care solicita respectuos clementa din partea instantelor).

De la momentul arestarii subsemnatului C.S. — 10 februarie 2020 – pana in prezent, numarul cazurilor de coronavirus aproape s-a triplat”, se arată în cerere.

Instanța a precizat în motivarea respingerii cererii:

”Referitor la motivul invocat de inculpați, în sensul că, de la data arestării acestora s-a declarat pandemia de coronavirus, instanța reține că, nu există nicio legătură între pandemia de coronavirus și starea de arest în care se află inculpații. În subsidiar, se poate reține că, din moment ce aceștia se află în penitenciar, riscul infectării lor este mai mic decât dacă ar circula liber. Este de notorietate că, bolile molipsitoare se răspândesc mai repede între persoanele care circulă dintr-un loc în altul decât în cazul celor care stau izolate”, notează clujust.ro.

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER