Conectează-te cu noi

Eveniment

Doi bărbați din Dej, prinși de jandarmi pescuind ILEGAL pe Someș

Publicat acum

pe

Doi bărbați domiciliați în municipiul Dej au fost depistați de jandarmii sălăjeni în timp ce pescuiau ilegal pe râul Someș.

Jandarmii sălăjeni din cadrul plutonului Jibou, în urma unei acţiuni de prevenire şi combatere a braconajului piscicol desfăşurate în data de 8 februarie, au depistat în flagrant 4 persoane de sex masculin care pescuiau ilegal în râul Someş prin metoda „greblare”.

Bărbaţii aveau asupra lor undiţe de pescuit echipate cu mulinete, iar pe firele monofilament erau montaţi plumbi şi ancore triple, folosite pentru braconaj.

În zona localităţii Băbeni, au fost depistaţi numiţii D.C. de 30 ani şi M.A. de 31 ani, ambii domiciliaţi în localitatea Dej, judeţul Cluj, aceştia reuşind, până la sosirea echipajului de jandarmi, să captureze 5 specimene de „somn” de aproximativ 70-80 cm. Cantitatea de peşte găsită a fost eliberată în mediul său natural.

Numiţii R.D. de 20 ani şi T.C. de 31 ani, ambii domiciliaţi în localitatea Chelinţa, judeţul Maramureş, au fost depistaţi în aceeaşi zi, de data aceasta în zona localităţii Cheud, pescuind ilegal prin aceeaşi metodă. Echipajul de jandarmi i-a suprins înainte ca aceştia să se mândrească cu vreo captură.

Pe numele celor 4 s-au întocmit acte de sesizare privind săvârşirea infracţiunii de braconaj piscicol în condiţiile art. 64 lit. „j” din O.U.G. nr. 23 din 2008, respectiv „pescuitul cu japca, cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare”. Uneltele folosite la săvârşirea infracţiunii au fost ridicate în vederea confiscării conform art. 66 din ordonanţa menţionată.

Acţiuni de acest gen vor continua şi în perioada următoare, protejarea fondului piscicol fiind o permanentă preocupare a jandarmilor sălăjeni.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER