Conectează-te cu noi

Eveniment

Doi bărbați din Nireș, stâlciți în bătaie de niște mafioți români – FOTO

Publicat acum

pe

Sursa - Gazeta de Cluj
loading...

Sursa – Gazeta de Cluj

Ion Măluţan şi Grigore Dudaş, doi bărbați din localitatea clujeană Nireș, în vârstă de 50, respectiv 41 de ani, au fost bătuţi tocmai în Belgia, la Charleroi, cu bâtele, de către angajatorii lor, pentru că și-au cerut salariile, scrie Gazeta de Cluj.

Ademeniţi de-un anunţ atractiv

Îşi începe Măluţan, unul dintre cei doi bărbați din localitatea Nireș, relatarea păţaniei care l-a adus într-o situaţie disperată – pe el, pe Dudaş şi pe alţi doi colegi din oraşul braşovean Săcele, aflaţi în aceeaşi situaţie:

Am ajuns în Belgia pe 18 mai şi am început munca pe 20. Hotărâsem să vin după ce-am citit un anunţ extrem de tentant, pe internet, al unei firme care spunea că duce meseriaşi în Belgia şi preciza că vom da probă de lucru acolo. Aşa că, ajunşi în ţara respectivă am muncit pe brânci până pe data de 31, pe un şantier mare al unui mall aflat în construcţie, lângă Gara de Sud din Charleroi. Cazarea am avut-o pe Rue de l’Athenee nr. 29”.

Arată mai departe că în locuinţa cu cinci camere – puse la dispoziţia lui şi a celorlalţi doisprezece români – condiţiile de locuit erau execrabile: nu tu apă la baie şi la cele două WC-uri, iar la chiuvetă curgea doar apă rece. Abia după patru zile de chin, când au început să protesteze, a venit gazda şi le-a reparat instalaţiile sanitare, deblocând cu acest prilej şi apa caldă.

Ne-au dat bocanci, pantaloni de salopetă, fără haină, o vestă şi o cască. Munca se desfăşura de la orele 14.00 – la 22.30, în cursul săptămânii, iar sâmbăta de la 7.30 până la 15.30 . În ceea ce priveşte banii, ne-au promis 10 euro pe oră, din care ni s-ar fi tras un euro pentru chirie, plata fiind în ziua de 5 a fiecărei luni – în schimb cu mâncarea trebuia să ne descurcăm pe cont propriu”, adaugă Măluţan.

După vreo 10 zile, constructorii au fost anunţaţi de către patronul Bogdan, originar din Săcele, judeţul Braşov că nu mai are nevoie de ei şi le-a transmis să se descurce cum pot. Atunci, rămaşi fără resurse financiare pentru a-şi procura hrana, în momentul când a sosit ziua plăţii, 5 iunie, aceştia şi-au cerut drepturile salariale restante, cu gândul să se întoarcă urgent în ţară. Apoi, în dimineaţa zilei de 6 iunie cei doi bărbați din Nireș şi colegii lor s-au deplasat la biroul lui Pino, patronul cel „mare”, un italian, însă românii s-au trezit că banii patronului s-au terminat după ce numai cinci dintre muncitori fuseseră plătiţi.

Între timp, Pino i-a pus pe toţi să semneze de primirea banilor şi l-a trimis pe Bogdan la bancă după restul de bani. Au tot aşteptat ei ce au aşteptat, însă în zadar, fiindcă Bogdan nu s-a mai întors. Abia seara, după ora 18.00, când muncitorii se aflau deja la locul de cazare patronul Bogdan şi colegul său, Ovidiu, i-au sunat pe aceştia să vină până la birou ca să-şi capete plata restantă.

Bătaia, încasată de la 13 inşi înarmaţi cu bâte de baseball

Biroul se afla la numai câteva sute de metri de domiciliul românilor, aşa că patru dintre aceştia – printre care se aflau şi cei doi bărbați din Nireș – au pornit-o pe jos. Poveseşte, îngrozit, Măluţan, de parcă ar retrăi aievea incidentele petrecute pe 6 iunie:

Parcursesem vreo 150 de metri pe jos şi la un moment dat ne-am trezit înconjuraţi de trei maşini, din care au coborât vreo 12 – 13 persoane, înarmate cu bâte de baseball, coordonate chiar de către angajatorii noştri, Ovidiu şi Bogdan. La mine au sărit doi dintre ei şi m-au croit cu bâtele peste mâna dreaptă, în timp ce param loviturile care-mi vizau capul, reuşind să mi-o rupă în două locuri”. Intervine în discuţie şi Dudaş: „La mine au venit trei, tot cu bâte lungi de un metru şi unul dintre ei m-a nimerit direct în gură, zburându-mi dintr-o lovitură un dinte. Am căzut la pământ şi apoi au dat în mine până s-au plictisit”.

Măluţan arată că la fel de rău au fost loviţi şi ceilalţi doi colegi ai lor din Săcele – Braşov, Constantin Florea şi Vasile Florea, buni cunoscuţi ai angajatorului Bogdan, provenind din acelaşi oraş cu acesta, iar marele lor noroc a constat în faptul că persoanele care locuiau în zonă au sunat de urgenţă la poliţie, determinându-i pe bătăuşi să se facă repede nevăzuţi.

În continuare ne-au dus pe toţi patru la spital, cu ambulanţele, unde a venit poliţia şi ne-a luat declaraţii printr-un traducător. Din spital nu ne-o dat nici o ieşire, nimic, ne-o pus doar să semnăm că suntem mulţumiţi de serviciile lor şi am înţeles după aceea că ne va veni nota de plată acasă, în România. Dar problema e că nu ne-o făcut un fel de “zenito” – adică C.A.S. – care a fost vărsat pe numele lui Ovidiu şi acesta din câte ştiu n-a plătit un euro la Finanţe. De altfel, un alt coleg, care a muncit doi ani acolo, ne-a mărturisit că procedura aceasta e larg răspândită: în ciuda faptului că patronul belgian plătea 640 de euro pe lună, angajatorul român îşi reţinea banii, aşa că i-a sosit înştiinţarea în România că are de plătit 6.700 de euro”.

Lui Măluţan medicii legiști i-au recomandat 50 de zile de îngrijri medicale, iar lui Dudaş, 8, urmând să-i fie prelungite şi după un consult făcut la stomatolog.

Am făcut plângeri penale la secţia de poliţie din Dej şi ni s-a spus că plângerile noastre vor fi preluate de către Biroul “Interpol” din Bucureşti, care, la rândul său va trimite cazul la Bruxelles, spre soluţionare. Noi tragem mari speranţe că ni se rezolva problema şi avem încredere în autorităţile române. În schimb, m-a sunat Constantin Florea, colegul nostru din Săcele şi mi s-a plâns că autorităţile de la el din oraş nu au preluat cazul său şi al lui Vasile. Totul deoarece Bogdan şi Ovidiu sunt personaje atotputernice în zonă şi se pare că poliţiştii nu au curajul să se pună cu ei. Aşa că le-au recomandat celor doi să se adreseze unor avocaţi şi să renunţe la plângere. De asemenea, am luat legătura prin translator cu patronul “mare”, Pino şi acesta ne-a spus, la rândul său, că nu are niciun amestec în această situaţie, că el a livrat banii, însă vinovaţi sunt partenerii lui, românii. De asemenea, astăzi (joi, 16 iunie – n.n.) m-au sunat alţi români din Belgia, care m-au anunţat că trec şi ei printr-o situaţie asemănătoare: nu li s-au plătit nici lor salariile şi asigurările, astfel că în acest moment se află într-o situaţie aproape fără ieşire”.

Punctul de vedere al I.P.J. Cluj

La data de 15 iunie a.c., doi bărbaţi, din comuna Mica, sat Nireş, au depus plângeri la Poliţia municipiului Dej, reclamând faptul că au fost agresaţi pe teritoriul Belgiei. Bărbaţii au fost îndrumaţi în vederea obţinerii unor certificate medico-legale. Documentele întocmite de catre poliţişti urmează a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, spre competenta soluţionare”, a declarat, referitor la acest caz Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

Sursa – gazetadecluj.ro

Eveniment

Criminalul prins la Dej, condamnat la ÎNCHISOARE PE VIAȚĂ

Publicat acum

pe

loading...

Cristian Sabou, criminalul prins de polițiști într-un imobil din Dej, extrădat ulterior în Marea Britanie, a pledat vinovat și a fost condamnat la închisoare pe viață.

Astăzi, bărbatul – care în vară a fost extrădat în Marea Britanie, fiind predat polițiștilor din Sussex – și-a recunoscut fapta și a fost condamnat la închisoare pe viață, cu minim de 23 de ani de închisoare executată la zi.

Familia și prietenii Valeriei Graves (femeia ucisă de Sabou) s-au aflat în sala de judecată la momentul pronunțării deciziei de condamnare. La ieșire, fiul Valeriei a declarat: ”A trebuit să așteptăm și să îndurăm șase ani neștiind dacă cineva va fi adus în fața justiției pentru acest act de lașitate. Credem că în timpul pe care îl va petrece în închisoare, el (n.r. Sabou) va refleca asupra faptelor lui și la ce a făcut acestei familii”.

Vă reamintim, pe 30 decembrie 2013, Valerie Graves, în vârstă de 55 de ani – mamă și bunică – a fost găsită ucisă în casa sa din Bosham, West Sussex, Marea Britanie. O examinare post-mortem a stabilit că femeia suferise răni severe la cap, după ce a fost lovită cu un ciocan. 

Miercuri, 10 iulie 2019, Cristian Sabou – un tânăr în vârstă de 28 de ani – a fost arestat într-un imobil din Dej de către polițiști din cadrul polițiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R., din cadrul I.P.J. Cluj, cu sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale și I.P.J. Sălaj, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj și în colaborare cu Ambasada Marii Britanii la București – National Crime Agency. Detectivii din echipa Surrey și Sussex Major Crime Team au fost prezenți în România pentru a colabora cu autoritățile române.

Dej24.ro a relatat pe larg despre acest subiect. Vezi toate materialele mai jos:

REPORTAJ | CRIMINALUL prins la Dej a fost la ”Casa Copilului”! Dezvăluiri INCREDIBILE ale familiei sale – GALERIE FOTO

Criminalul prins la Dej a fost EXTRĂDAT în Marea Britanie. Azi a avut prima înfățișare

Fosta cumnată a criminalului prins miercuri la Dej: „Sora mea mi-a spus că…” – FOTO
DETALII NOI în cazul CRIMEI lui Valerie Graves! Cum a fost prins ucigașul din Dej după CRIMA care a șocat Marea Britanie
FOTO Dej24.ro – El este principalul SUSPECT în cazul CRIMEI din Marea Britanie
Criminalul din Dej: ”S-a întâmplat un accident… Îmi pare rău” – FOTO/VIDEO
Criminal cu sânge rece, depistat într-un apartament din Dej la 6 ani după ce a omorât o femeie în Marea Britanie! Cine este suspectul
Percheziții la Dej! Suspect de OMOR în Marea Britanie, prins de polițiștii români – FOTO/VIDEO

Continuă să citești

Eveniment

DEJ | Dosar penal după ce s-a urcat la volanul unui autoturism neînmatriculat

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Un tânăr din municipiul Dej s-a ales cu dosar penal după ce a pus în circulație un autoturism neînmatriculat.

La data de 7 noiembrie, în jurul orei 10:30, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Dej au depistat un tânăr de 24 de ani, din municipiul Dej, judeţul Cluj, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat, pe strada 1 Mai din municipiul Dej.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

Continuă să citești

Eveniment

Bărbat din Cuzdrioara, după gratii la vârsta a III-a! S-a urcat beat la volan

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

La data de 7 noiembrie, poliţiştii Secției 5 Poliție Rurală Dej au pus în aplicare un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate emis pe numele unui bărbat de către Judecătoria Gherla.

Cel în cauză, în vârstă de 75 de ani, comuna Cuzdrioara, județul Cluj, are de executat o pedeapsă de 8 luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Bărbatul a fost condus şi predat reprezentanţilor Penitenciarului Gherla în vederea executării pedepsei.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare