Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Doi tineri, reținuți pentru comiterea unui furt dintr-un autoturism

Publicat acum

pe

furt auto

Polițiștii clujeni au identificat trei tineri bănuiți de comiterea unui furt dintr-un autoturism. Doi dintre aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore.

În urma unor acțiuni ale polițiștilor pentru depistarea persoanelor bănuite de comiterea unor infracțiuni, urmărite în temeiul legii, ori care se sustrag urmăririi penale, au fost identificați, în zona străzilor Cantonului și Platanului, din Cluj-Napoca, trei tineri bănuiți de comiterea unui furt din auto.

Din cercetări rezultă că, la data de 18 decembrie 2015, cei trei, cu vârste cuprinse între 14 și 22 de ani, din Cluj-Napoca, ar fi sustras dintr-un autovehicul, parcat în Piața Cipariu, o geantă cu acte, bani și bijuterii, faptă prin care ar fi cauzat un prejudiciu de circa 30.000 de lei.

În urma depistării, polițiștii au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de doi dintre aceștia.

Marți, 12 ianuarie, cei doi au fost prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă, fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, precum și pentru recuperarea prejudiciului, sub coordonarea unității de parchet competente.

 

Pentru prevenirea faptelor de acest gen, polițiștii clujeni recomandă deținătorilor de autoturisme:

 • Nu lăsaţi în autoturism, la vedere, aparate GPS, telefoane mobile, genţi sau alte bunuri de valoare. Fiind vizibile, acestea sunt „tentante”, chiar şi ziua, reprezentând o provocare pentru toate categoriile de hoţi;
 • Pe timpul nopţii încercaţi să parcaţi autoturismul în locuri iluminate sau pe artere principale. Nu lăsaţi autoturismul deschis, chiar dacă îl părăsiţi doar pentru câteva momente;
 •  

  Hoţii pot profita de fiecare clipă de neglijenţă în ceea ce priveşte siguranţa autoturismului dumneavoastră. Mai mult interes în protecţia bunurilor personale vă scuteşte de neplăceri;

   

 • Sistemele tehnice de alarmă şi siguranţă antifurt pot constitui o piedică în calea infractorilor. Folosind astfel de dispozitive, vă puteţi asigura o protecţie a autoturismelor şi veţi crea un obstacol în calea infractorilor. Aşadar, montaţi-vă un sistem de alarmă performant şi nu uitaţi să îl activaţi la părăsirea autoturismului!

   

 • În cazul în care constataţi că s-a comis un furt, sesizaţi POLIŢIA prin apelul unic de urgenţă 112!

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER