Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Doliu în lumea academică! Un dejean, director al Centrului de Etică Aplicată din cadrul Universității București, A MURIT!

Publicat acum

pe

Directorul Centrului de Etică Aplicată al Universității București, prof. univ. dr. Valentin Mureșan, născut la Dej, a încetat din viață.

A publicat lucrări despre Platon, Aristotel, Kant, studii de filosofie morală analitică și management etic. A fost Distinguished Research Fellow al Centrului Uehiro pentru Etică Practică al Universității Oxford.

S-a născut pe data de 11 februarie 1951 în orașul Dej, județul Cluj. Între 1967 și 1970 a urmat cursurile liceului „Mihai Viteazul” din Turda, iar între 1970 și 1974 pe cele ale Facultății de Filosofie, Universitatea din București. A devenit doctor în filosofie în 1991, cu o teză pe tema progresului în știință. A fost unul dintre fondatorii, în 2004, ai Centrului de Cercetare în Etica Aplicată (CCEA), pe care l-a condus de la înființare până în 2016

Azi-noapte a încetat din viață profesorul Valentin Mureșan, directorul Centrului de Etică Aplicată al Universității din București. Onestitate absolută. Generozitate. Harnic. Exigent cu alții, dar și mai exigent cu sine. Ironic. Gândire critică și iscoditoare. Intelectual creator, analitic și vizionar, deschizător de drumuri. Devotat binelui comun. Profesor dedicat și prietenos. Un simț al umorului fără frontiere. Prieten exemplar. Incapabil să invidieze, să urască, să poarte ranchiună. Un mare umanist. M-am bucurat de prietenia lui timp de 48 de ani. Vorbiserăm la telefon în ajunul morții sale, care ne lasă, pe cei care l-am cunoscut, mai singuri, mai triști și mai săraci„, a scris luni, 3 febriarie, prof. univ. dr. Dumitru Borțun pe pagina sa de Facebook.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER