Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Donație elvețiană pentru proiectul „Copii frumoși, dinți sănătoși”, implementat și de Rotary Club Dej – FOTO

Publicat acum

pe

Rotary Club Dej (2)

Rotary Club Dej a demarat săptămâna aceasta o nouă etapă din campania „Copii frumoși, dinți sănătoși” constând în distribuirea de periuțe și pastă de dinți, împreună cu un flayer de utilizare și periaj corect a danturii, fiecărui copil din clasele I-VIII din școlile dejene și din comunele arondate municipiului.

Acțiunea clubului dejean este susţinută de Rotary Club Târgu Mureș, materialele utilizate în cadrul proiectului fiind rezultatul donaţiei primite de la firma elvețiană TRISA, unul dintre producătorii de top de periuţe de dinţi şi produse de îngrijire orală din Europa, distribuit în România prin Zass Târgu Mureș.

În fiecare an, TRISA donează peste 100.000 periuțe de dinți, din 1998 și până în prezent ajungând la copiii din intreaga lume mai mult de 3 milioane de periuțe. Acest fapt evidenţiază solidaritatea firmei cu organizaţiile mondiale, cum este și Rotary, care contribuie voluntar la ameliorarea sănătăţii publice a copiilor din ţările deficitare la acest capitol. În România, au sosit anul trecut 150 de mii de periuțe și produse de îngrijre orală, de a căror distribuire s-au ocupat rotarienii Districtului 2241.

În Dej și comunele din zona municipiului, Rotary Club Dej va distribui aceste produse la aproximativ 4.200 de copii de la: Școala „Mihai Eminescu”, Școala ”Avram Iancu”, Școala Nr. 1 (și Ocna Dej), Școala Gimnazială Specială, Colegiul „Andrei Mureșanu”, Liceul „Al. Papiu Ilarian” și școlile gimnaziale din Cășeiu (plus Rugășești), Chiuiești (inclusiv Strâmbu, Măgoaja și Huta), Câțcău, Cuzdrioara și Vad.

Pe tot parcursul derulării proiectului „Dinți frumoși, copii sănătoși”, inițiat de Adrian Corniciu și desfășurat cu concursul voluntarilor Interact, Rotary Club Dej și președintele acestuia, Virgil Oșan, au beneficiat de sprijinul necondiționat al medicului stomatolog Violeta Mureșan și de întreaga susținere a membrilor clubului. Rotarieni care n-au ezitat să se reunească voluntar, pentru a pregăti distribuirea donației elvețiene.

Proiectul „Dinți frumoși, copii sănătoși” este derulat simultan în mai multe orașe din România prin cluburile Rotary, depunându-se toate eforturile pentru implementarea acestui program de profilaxie dentară la nivelul întregii țări.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER