Conectează-te cu noi

Eveniment

Dorina Grad s-a stins din viață. Lumea folclorului, în doliu

Publicat acum

pe

Dorina Grad, interpreta cântecului transilvan, s-a stins din viață. Artista avea doar 62 de ani.

Dorina Grad s-a născut în orașul Beclean din județul Bistrița-Năsăud, dar, mutându-se cu familia la Dej a crescut și copilărit acolo. A îndrăgit de mică cântecul și a început să cânte la Ansamblul “Someșana” al Casei Municipale de Cultură din Dej, ca solistă și dansatoare. A participat la numeroase festivaluri și concursuri de folclor la Caracal, Slatina, Amara, Sibiu, Reghin, la Festivalul “Maria Tanase”, de la Craiova, unde a obținut premiul II și titlul de laureat.

Primele înregistrări le-a făcut la Radio Târgu Mureș, iar mai apoi și Radio Bucuresti. Din 1990 a fost solistă profesionistă a Ansamblului “Mureșul” din Târgu Mureș, iar de-a lungul timpului a efectuat numeroase turnee în foarte multe locuri din țară, dar și din străinătate: Ucraina, Turcia, Ungaria, Italia, Franța, etc. A înregistrat numeroase cântece în Studiourile Radio și la diferite Case de producție muzicală.

Astăzi, Dorina Grad, interpreta cântecului transilvan cu glas valoros și îndrăgit de publicul larg, dar și de specialiștii din domeniu, a plecat la ceruri la numai 62 de ani.

Priveghiul va avea loc vineri, de la ora 17, iar înmormântarea este programată sâmbătă, cu începere de la ora 14, la Cimitirul din Dealul Florilor Dej.

Dumnezeu să o ierte!

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER