Conectează-te cu noi

Naţional

Drama prostituatelor românce din Germania | Una a plecat din Dej. Ce i-a fost promis

Publicat acum

pe

loading...

Autorităţile germane au dat publicităţii o statistică din care rezultă cele mai multe prostituate dintr-un important land provin din estul Europei. Dintre acestea, de departe cele mai multe sunt româncele.

Cele mai multe prostituate din Renania de Nord-Westfalia sunt românce, conform datelor făcute publice de Oficiul de Statistică al landului. Dintre cele 7.270 de prostituate străine, 48% sunt din România şi 16,5% din Bulgaria.

Printre româncele care au ales „cea mai veche meserie din lume” se numără şi Camelia şi Laura. Prima dintre ele este plecată din Dej, judeţul Cluj, iar cealaltă este bucureşteancă. Cele două au fost victimele unei grupări de proxeneţi, care le-au promis locuri de muncă la o reţea de supermarketuri germană.

„Am plecat din ţară în 2018, mă săturasem să lucrez pe salariul minim pe economie şi să flămânzesc la propriu, şi eu, dar mai grav şi băieţelul meu. Noi suntem originari din Iaşi, dar ai mei s-au mutat la Dej când aveam deja 14 ani”, îşi începe povestea Camelia.

Deşi are studii superioare, s-a lovit mereu de aceeaşi problemă. „Toate locurile de muncă din ţară erau pe salariul minim. Un patron mi-a zis în faţă că sunt supracalificată pentru jobul meu, dar că nu are bani, că fondul de salarii e cel care e. Am acceptat, nu aveam de ales”, a mai povestit ea pentru Adevărul.

În 2018, a decis că a sosit momentul să schimbe ceva în viaţă. Soţul tocmai îi decedase într-un accident, iar situaţia financiară era disperată, pentru că rămăsese cu ratele pentru casă.

„Am văzut un anunţ că angajează personal pentru un supermarket din Germania, salariul era bun, iar condiţiile la fel. Doar că atunci când am ajuns acolo, situaţia era cu totul alta. Am fost ameninţate cu moartea, eu şi alte trei fete care veniseră să muncească în magazin. Ni s-a spus că dacă nu îi ascultăm, ne omoară. Erau români, albanezi şi nemţi. Timp de aproape 2 ani am fost prizoniere”, povesteşte ea.

A scăpat după ce un client, căruia i-a povestit situaţia şi care avea un prieten poliţist l-a anunţat, iar proxeneţii au fost arestaţi. „Eu încă am scăpat ieftin, dar alte fete nu. Aliciei, o tânără din Spania, i-au rupt o mână şi un picior când i-a ameninţat că se va duce la Poliţie. Andreea, o fată din Constanţa despre care nu mai ştiu nimic, a fost ţinută două luni în beci, legată, din acelaşi motiv”, adaugă ea.

Vezi mai multe pe adevarul.ro.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE ELECTORALĂ

TU AI DAT LIKE?

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER